A3 omdöme

A3 är ett bolag med mycket lång erfarenhet inom telekombranschen, men vad säger kunderna? Det tar vi reda på i vårt omdöme av A3.

Enligt en undersökning vi gjort där vi tittat på pris, täckning och övriga villkor får A3 4 av 5 i betyg i vårt omdöme av mobiloperatören. Operatörens största fördel är täckning och operatörens största nackdel är pris. Vad gäller kundnöjdhet snittar A3 på 4,0 av 5.

3 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Halva priset, dubbel surf!

8 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Halva priset, dubbel surf!

20 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Halva priset, dubbel surf!

40 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Halva priset, dubbel surf!

100 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Halva priset, dubbel surf!

Om A3

A3 är drivs av A3 privat AB. Vad är A3 privat AB kanske du undrar? Det är en stor leverantör inom telekombranschen som tidigare främst har levererad bredband men kan idag även erbjuda mobiltelefoni till privatpersoner.

De erbjuder abonnemang med olika mängd surf och du kan själv välja om du vill teckna abonnemang med eller utan bindningstid. A3 erbjuder även seniorabonnemang för dig över 55 år.

A3 har helt okej priser men är ingen lågprisoperatör, de erbjuder många bra och flexibla helhetslösningar för privatpersoner.

Tidigare hade A3 Eurobonus ett samarbete, men detta avslutades under 2020.

A3s olika abonnemang

I alla privata mobilabonnemang från A3 ingår fria samtal och fria SMS, det som varierar är mängden surf, precis som hos de flesta operatörerna idag. Det som däremot är relativt unikt hos A3 är att du själv kan välja om du vill ha bindningstid eller inte på ditt abonnemang.

Månadspriset på abonnemanget kommer att bli detsamma oavsett om du har bindningstid eller inte, det som skiljer sig åt är att om du väljer med bindningstid kan du få ett tillbehör på köpet, exempelvis ett par hörlurar.

A3s minsta abonnemang innehåller 3 GB surf. Abonnemanget kostar 129 kronor i månaden och passar dig som surfar, men väldigt sällan streamar.

Vill du kunna streama då och då kan du köpa deras abonnemang med 8 GB surf. Då betalar du 179 kronor i månaden.

Vill du slippa oroa dig över surfen kan abonnemanget 20 GB vara ett bra val. Deras populäraste abonnemang, och det kostar 269 kronor i månaden.

Streamar du ofta och förbrukar mycket surf kan du välja 40 GB surf. Ett bra abonnemang om du tittar mycket film när du är på resa exempelvis, kostar 339 kronor i månaden.

Vill du helt slippa oroa dig över surfen är 100 GB abonnemanget för dig. Förvisso inte helt obegränsat men de flesta förbrukar sällan mer än så, kommer att kosta dig 449 kronor i månaden.

Du tecknar abonnemanget enkelt via deras hemsida och ingen startavgift förekommer.

Är du senior, alltså över 55 år har du ett annat utbud av mobilabonnemang, då ser prisplanen istället ut så här:

 • 1 GB för 95 kronor i månaden
 • 4 GB för 130 kronor i månaden
 • 8 GB för 160 kronor i månaden


Självklart kan du även teckna deras vanliga abonnemang även om du är över 55 år om du tycker att dessa abonnemang innehåller för lite surf. Seniorabonnemangen kommer alltid utan bindningstid.

A3 täckning

A3 är kanske den operatören som har täckning över flest delar av Sverige, och i princip varenda en av Sverige invånare har täckning om de väljer A3 som operatör.

Något som är relativt unikt är också att de kan erbjuda 4G täckning till så många runt om i landet, vanligtvis brukar de som bor i Norrland eller på landet endast ha tillgång till 3G. A3 använder sig av Telenors näts, men verkar ändå kunna erbjuda bättre täckning. Åtminstone enligt operatören själva.

Det här gör A3 till ett mycket bra val av mobiloperatör om du bor utanför storstäderna i Sverige eller i norra delen av landet. Känner du dig osäker på om du har täckning där du bor kan du besöka A3.se och titta på täckningskartan.

Det som är viktigt att vara medveten om är att täckning kan variera, dels beroende på vilken hårdvara du använder men också hur många det är som använder nätet just för tillfället.

A3 har tyvärr ingen 5G täckning ännu, även om Telenor har det.

Användarvänlighet

Vår erfarenhet säger att mobiloperatörer som många fler tjänster än endast mobilabonnemang brukar vara lite krångligare än leverantörer som har mobilabonnemangen som 100 % av sitt fokus.

Vi får nog säga att vår erfarenhet gäller även i det här fallet. Först och främst är det lite svårt att förstå att A3 faktiskt har mobilabonnemang också, det är inte det första de skyltar med på sin hemsida.

När vi väl hittat till mobilabonnemangen tycker vi att det är det däremot enkelt att jämföra de olika abonnemangen och det är tydligt vilka storlekar på abonnemang som finns. Vi gillar abonnemang till fast pris, och där vi endast behöver bry oss om mängden surf.

Det som däremot gör oss lite förvirrade är att vi kan själva välja om vi vill ha bindningstid eller inte. Först blir vi lite glada över det och tänker att vi kommer få ett bättre pris om vi väljer med bindningstid, men när vi ser att så är inte fallet blir vi lite konfunderade.

Det tar en stund innan vi förstår att det som skiljer sig åt är att vi får ett par hörlurar på köpet om vi väljer bindningstid. Vi ser dock ingen information om vad hörlurarna är värda och det blir svårt att jämföra om det känns värt det eller inte.

Vi får inte heller någon tydlig information om det förekommer någon uppsägningstid eller inte på abonnemanget. Vi hittar dock informationen att det är en månads uppsägningstid när vi letar vidare, men den informationen borde finnas mycket tydligare.

Vi saknar faktiskt en hel del information, i alla fall på ett tydligt sätt. Vi vet inte om vi kan spara surf och vet inte hur mycket surf vi kan använda kostnadsfritt inom EU.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

Vi tycker det är viktigt att man som kund enkelt kan hålla koll på sitt abonnemang, exempelvis se hur mycket surf man har kvar, kunna se prisspecifikationer och så vidare.

Hos A3 kan du enkelt logga in på Mina Sidor och se det du behöver veta om ditt abonnemang.

Något som kan vara bra att veta är att om du vill få pappersfaktura eller faktura via epost tillkommer det fakturaavgifter, 39 kronor för pappersfaktura och 25 kronor för faktura via epost. Vill du undvika fakturaavgift behöver du anmäla dig till e-faktura alternativt endast få fakturan på Mina Sidor.

Det här är något som gör att A3 inte känns som en modern mobiloperatör, då de flesta andra operatörer inte låter sina kunder behöva oroa sig över eventuella fakturaavgifter.

Kundservice

Om mycket annat känns krångligt och omodernt hos A3 är i alla fall A3 kundtjänst riktigt bra. Något som vi också förväntar oss av en leverantör med relativt höga priser.

Du kan nå kundservice via telefon på vardagar mellan klockan 8 och 16 och den tekniska supporten kan du nå mellan klockan 8 och 19 på vardagar och 10 till 14 på lördagar. Vi tycker det är bra med en support som även är öppen på helgen.

Vill du istället chatta med kundservice går det bra och chatten har öppet mellan klockan 8 och 19 på vardagar och mellan klockan 10 och 14 på helger.

Du kan också skicka mejl till kundservice och de svarar på mejl under kundservicens telefontider.

Är din fråga mer en generell fråga och inte ett problem som gäller just ditt abonnemang kan du gå in på help A3.se där det finns svar på de allra flesta vanligt förekommande frågorna.

Jämförelse

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört A3 i följande artiklar:

A3 eller Telia

Summering

A3 är en nygammal mobiloperatör som levererar mycket mer än endast mobilabonnemang. Först och främst levererar de bredband till många hushåll runt om i Sverige.

Du kan teckna mobilabonnemang med A3 var du än bor i Sverige i princip då de kan erbjuda riktigt bra täckning till 99,9 % av alla invånare i Sverige.

Alla abonnemang har fria samtal och fria sms och du väljer hur mycket surf du vill ha. Välj allt ifrån 3 GB upp till 100 GB surf. Är du över 55 år kan du teckna ett seniorabonnemang till ett mycket förmånligt pris. Då kan du välja så lite som 1 GB surf. Det är inte många operatörer som erbjuder abonnemang med så låg surf. My Beat erbjuder abonnemang till fast pris med 2 GB, annars brukar det lägsta vara på 3 GB.

Du väljer själv om du vill teckna abonnemang med eller utan bindningstid, priset är dock detsamma men med bindningstid får du en gratis premie.

Vad erbjuder A3?

A3 erbjuder mycket mer än endast mobiltelefoni, och egentligen är deras huvudfokus bredband. Du kan se A3 bredband pris på deras hemsida om du är ute efter en helhetslösning. De kan också erbjuda hemtelefoni och andra tjänster så som ID-bevakning.

A3 erbjuder bredband både via fibernätet och via mobilnätet, vilket innebär att de allra flesta i Sverige kan teckna bredbandsabonnemang hos A3. Via fibernätet får du alltid obegränsad surf men du väljer istället hastighet. Via mobilnätet väljer du om du vill ha 40, 100 eller 200 GB.

Är A3 bra?

A3 är bra på så sätt att de har mycket bra täckning, men i övrigt är det inte en operatör vi skulle välja.

Har A3 5G?

Nej, och det finns inte heller några planer på detta vad vi på Alla Mobilabonnemang vet.

Hur kontaktar man A3?

Du kontaktar kundtjänst via telefon, chatt eller mail.