Jämför barnabonnemang

På Alla Mobilabonnemang hittar du det bästa mobilabonnemanget. Här jämför vi barnabonnemang, mobilabonnemang för dig som är under 18.

Jämför mobilabonnemang barn


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Mobiloperatörer med barnabonnemang

Villkor för att teckna barnabonnemang

För att du ska kunna teckna ett barnabonnemang krävs det att du är vårdnadshavare till ett barn under 18 år. Barn under 18 år får inte ingå avtal och därför är det du som vuxen som måste teckna abonnemanget och abonnemanget kommer att stå på ditt namn. Ibland kan ett intyg behövas men oftast räcker det med att du godkänner villkoren, där det brukar stå att abonnemanget endast får användas i överenskommet syfte, alltså att någon under 18 ska bruka abonnemanget.

Barnabonnemang och familjeabonnemang

Idag är det inte allt för vanligt att operatörer erbjuder barnabonnemang, det är istället vanligare att operatörer har familjeabonnemang. Det innebär att det finns ett huvudabonnemang och sedan kan man lägga till familjemedlemmar till det. Främst är det de så kallade lågprisoperatörerna som erbjuder barnabonnemang, så det är ändå värt att kika på även om operatörerna till antalet är få.

I denna artikel kommer vi att titta närmare på de abonnemangen som erbjuder barnabonnemang och hjälpa dig att hitta rätt abonnemang för just dig

Comviq

Comviq satsar på att leverera mobilabonnemang till mycket bra priser för alla sina kunder. Trots deras generellt låga priser erbjuder de rabatterade abonnemang till kunder under 18 år. De erbjuder samma abonnemang till personer under 18 som till dig som studerar.

Comviq är en mycket populär operatör och har funnits med länge. Ett tag sålde de endast kontantkort med idag har de både abonnemang och kontantkort.

Du som ska teckna ett abonnemang till ditt barn som är under 18 år har fyra stycken att välja mellan. Tre av dem är till fast pris där fria samtal och fria SMS ingår, och sedan finns det ett fjärde abonnemang med begränsad samtalstid och antal SMS. Det som i övrigt skiljer abonnemangen åt är mängden surf som ingår.

Vimla

Vimla är en relativt ny operatör på marknaden jämfört med många andra, men har snabbt växt sig populär. Mobilabonnemang barn Vimla är ett av de populäraste barnabonnemangen på marknaden.

Vimla har två funktioner som gör dem relativt unika på marknaden. Den första är Vimla filter, och är något som passar extra bra just för barnabonnemang. Filtret gör så att du kan välja vilka som ska kunna ringa dig, alla andra numer kommer endast till dig som en push notis. På så vis kan du vara säker på att ingen okänd ringer ditt barn som också svarar.

Den andra funktionen är Vimla-valet. Vimla skänker bort en del av vinsten till välgörenhet och via Vimla-valet bestämmer du hur potten ska fördelas.

Fello

Fello grundades 2013 och har blivit en uppstickare till andra mobiloperatörer. Även de har som fokus på att leverera mobilabonnemang till sjysta priser åt alla sina kunder, men trots det erbjuder de abonnemang till rabatterar pris för barn under 18 år.

Hallon

Hallon mobil är tillsammans med Vimla ett av de populäraste barnabonnemangen på marknaden, mycket såklart tack vare bra priser och mycket enkel användning. Även hos Hallon är barnpriserna och studentpriserna desamma och du har fem olika abonnemang att välja på.

Fria samtal och fria SMS ingår alltid och du behöver inte oroa dig över bindningstid eller uppsägningstid.

Viktiga faktorer för ett barnabonnemang

När du som vårdnadshavare ska teckna ett abonnemang till ditt barn under 18 år, måste du först och främst titta på att det faktiskt är tillåtet att teckna ett abonnemang som ska användas av någon annan hos din valda operatör. De operatörer vi har nämnt i den här artikeln tillåter dig att göra det.

Nästa sak du behöver tänka på är hur ditt barn kommer att använda sitt abonnemang, detta brukar vanligtvis variera med ålder. Äldre barn brukar ofta förbruka mer surf än vad yngre barn gör, som kanske främst har telefonen för att kunna ringa er föräldrar eller kompisar.

Du behöver också titta på om abonnemanget du planerar att teckna har täckning där du bor. Bor du i en stad eller precis utanför är det här sällan något du behöver oroa dig för. Bor du däremot mer ute på landet är det här en viktig faktor, du vill vara säker på att ditt barn har täckning när de går hem själv från skolan exempelvis.

Vanliga frågor familjeabonnemang

Är barnabonnemang billigast?

Oftast är barnabonnemang det billigaste du kommer att kunna teckna till ditt barn. Skulle du hitta ett billigare abonnemang som inte är just ett barnabonnemang måste du kontrollera med operatören att det är okej att du tecknar ett abonnemang som någon annan kommer att använda. Skulle du använda abonnemanget på ett sätt som bryter mot avtalet kan abonnemanget avslutas och du kan bli skyldig till avtalsbrott.

Däremot kan det ibland bli mer prisvärt totalt för familjen om ni använder er av ett familjeabonnemang. Allt beror på hur era mobilvanor ser ut, och kanske framför allt hur mycket surf ni använder.

Vad är ett barnabonnemang?

Ett barnabonnemang är ett rabatterat mobilabonnemang du som vårdnadshavare kan teckna till ditt barn under 18 år.

Vilket barnabonnemang är bäst?

Det beror lite på hur mycket du surfar och hur du använder telefonen, men de populäraste barnabonnemangen är Hallon och Vimla.

Vad kostar ett barnabonnemang?

Vad ett barnabonnemang kostar varierar beroende på hur mycket surf du vill ska ingå. Men det kan kosta från 95 kronor till 349 kronor.