Hallon eller Halebop

Hallon och Halebop är båda populära virtuella mobiloperatörer, men vilken operatör har bäst villkor och bäst priser?

Hallon har otroligt bra priser på sina abonnemang, men kan inte leverera på samma nivå som Halebop vad gäller 5G. Trots detta så är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Hallon är bättre än Halebop då Hallon har fördelaktiga priser och villkor.

Mobilnättretelia
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån149.00-759.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Det som avgör vilken operatör som är mest prisvärd är mer än priset på ett abonnemang. Det är viktigt att veta vad som ingår i abonnemangen, och vad du får för det du betalar. Hallon har varken någon uppsägningstid eller bindningstid, vilket visar på deras enkelhet som mobiloperatör. Halebop har däremot en uppsägningstid på en månad, men ingen bindningstid.

Det är värt att nämna att Halebop har funnits längre än Hallon, och därför kan Hallon möjligtvis vara lite mer nytänkande gällande dessa saker. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i sina abonnemang, med undantag för Halebops mini abonnemang.

Vi på Alla Mobilabonnemang har tagit fram ett sätt att jämföra Hallon och Halebops priser på. På den första punkten har vi utgått från abonnemang som har samma förutsättningar, dvs där samtal och sms ingår.

Täckning: Halebop är bättre

Hallon använder sig av Tres nät, medan Halebop använder sig av Telias nät. Detta innebär att denna jämförelse i täckning blir mellan Tre och Telia. Tres nät täcker stora delar av Sverige, och 99 % av Sveriges befolkning.

Telias nät är dock mer utbrett över landet och har betydligt bättre täckning i norra Sverige. Slutsatsen här blir att Halebop som använder sig av Telias nät, har betydligt bättre täckning än Hallon som använder sig av Tres nät.

3G, 4G och 5G

Hallon har bra funktion för 3G, 4G och 5G, men deras 3G funktion är mer täckande i norra Sverige. Halebop har väldigt bra funktion för 3G, 4G och 5G. Då båda operatörer erbjuder 5G och har liknande funktioner är det täckningen främst i norra Sverige som avgör beslutet.

För att enklast kolla status på täckning så finns Halebops täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Denna jämförelse har verkligen visat att man får det man betalar för. Hallon har otroligt bra priser på sina abonnemang, men kan inte leverera på samma nivå som Halebop när det kommer till andra funktioner så som täckning och 5G funktion. Trots detta så är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Hallon är den bättre operatören för de flesta. Detta grundar sig i Hallons fantastiska priser och sina fördelaktiga villkor. Att Hallon inte har någon uppsägningstid är en klar fördel, vilket innebär att du som kund kan ångra dig utan att fastna en tid framöver. Tre, vars nät Hallon använder sig av, täcker även de mest folktäta områdena i Sverige, vilket för många räcker gott och väl.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Enkelt och billigt.

Till Hallon

De tror på den kreativa kraften och styrkan i att låta Halebop formas och förändras tillsammans med andra. Därför låter bland annat Halebop unga kreatörer skapa fritt ihop med oss – vilket leder till alltifrån låtar och möbelkollektioner till dokumentärfilmer och neonkonst. Bra täckning med Telias stabila nät. Behåll oanvänd surf och i 12 av 15 år har Halebop vunnit SKI’s finaste pris gällande nöjda kunder!

Till Halebop