Tre eller Telia

För att avgöra om Tre eller Telia är bäst för en måste man ha mycket i åtanke. Vi har sammanställt dessa aspekter så att du slipper.

Telia har många fördelar, så som svårslaget nät och 5G i många städer. Trots det så är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är den bästa operatören för de allra flesta. Trots att Telia är en väldigt bra operatör, så har de några av de dyraste priserna bland operatörer i Sverige.

Mobilnätteliatre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf1-1000 GB1-1000 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass129.00-669.00 kr/mån199.00-1064.00 kr/mån

Pris: Tre är billigare

Hos Telia och Tre ingår fria sms och samtal i abonnemangen. Ingen av operatörerna har någon bindningstid och båda har en uppsägningstid på en månad.

En ytterligare sak som Tre och Telia har gemensamt är funktionen att lägga till användare till sitt abonnemang, och därmed få ner priset per person/månad. Hos Tre kan du lägga till användare för 129 kr/person i månaden. Hos Telia kan du lägga till extra användare för 189 kr/person i månaden.

En stor fördel för Telia är att de erbjuder dig att spara din oanvända surf, vilket Tre inte erbjuder.

För att få en tydligare bild över vilken operatör som erbjuder de bästa priserna på sina abonnemang, har vi på Alla Mobilabonnemang listat upp ett antal abonnemang baserat på surfmängd och jämfört dem.

Täckning: Telia är bättre

Telia använder sitt egna nät och har en av de bästa näten i Sverige. Tre använder också sitt egna nät, vilket är väldigt bra. Det Tre har gjort är att de har fokuserat på de mest folktäta områdena i Sverige för sitt nät. Telia har däremot bra nät mer jämt över landet, och slår Tre när det kommer till täckning.

3G, 4G och 5G

Både Tre och Telia har bra funktion för 3G, 4G och 5G. Telia har dock som sagt mer täckande nät överlag, och deras funktion för 4G är till och med snäppet bättre än för 3G. Tres funktion för 3G är fortfarande bättre än deras funktion för 4G. Med detta kan vi dra slutsatsen att Telia har fokuserat på att utveckla sitt näts funktion för deras användares upplevelse.

5G sprids som en löpeld och har blivit aktuellt för många operatörer. De stora operatörerna på marknaden leder 5G världen framåt, och har därmed blivit de första att lansera detta. Självklart har både Tre och Telia hoppat på det tåget och har båda funktion för 5G i många städer. Eftersom Telia ligger lite före Tre i utbyggnationer av 5G över landet, har Telia i dagsläget bättre funktion för 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Telias täckningskarta.

Slutsats: Tre är bättre

Telia har många fördelar, så som svårslaget nät och 5G i många städer. Trots det så är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är den bästa operatören för de allra flesta. Det första de flesta tittar på vid tecknande av nytt mobilabonnemang är priset. Trots att Telia är en väldigt bra operatör, så har de några av de dyraste priserna bland operatörer i Sverige. Hos Telia betalar du lite mer och får därmed fantastiskt nät och möjlighet till 5G i fler städer. Vi på Alla Mobilabonnemang tror dock att de allra flesta prioriterar ett bättre pris över superbra täckning. Trots att Telia har vissa erbjudanden som gör ditt abonnemang billigare, så har även Tre liknande erbjudanden för en billigare peng.

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre

Telia är en av de största investerarna i svensk infrastruktur och vi ser att det är nödvändigt för att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar Telia miljarder på att bygga det digitala samhället, Framtidens nät. Telia vill förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder.

Till Telia