Hallon eller Tele2

Det är svårt att välja mellan Hallon och Tele2. För att underlätta det har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört mobiloperatörerna.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bättre valet av operatör i jämförelse med Tele2 för de flesta. Hallon har fantastiska priser på sina abonnemang, och dessutom grymma villkor när man jämför med Tele2 som generellt sätt är dyrare.

Mobilnättretele2
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån219.00-1005.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Hallon är en väldigt enkel och schyst operatör, eftersom de varken har någon bindningstid eller uppsägningstid. Tele2 har en månads uppsägningstid, men ingen bindningstid. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i samtliga abonnemang. Hos Hallon kan du även spara din surf som du inte använt upp till nästa månad, vilket Tele2 inte erbjuder.

Hallon har varken någon bindningstid eller uppsägningstid, vilket ger en klar fördel. Tele2 använder samma strategi, och har varken någon bindningstid eller uppsägningstid. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i sina abonnemang, samt erbjuder dig att spara din oanvända surf.

Täckning: Tele2 är bättre

Hallon använder sig av Tres nät som är väldigt bra och täckande över stora delar av Sverige. Tele2 använder sitt egna nät och har även utsetts till Sveriges bästa mobilnät i en undersökning 2019. Utifrån detta går det att se att trots att Hallon med hjälp av Tres nät har fantastisk täckning, har Tele2 betydligt bättre.

3G, 4G och 5G

Både Hallon och Tele2 har fantastiskt funktion för 3G och 4G. Trots det så dominerar även Tele2 här, eftersom deras nät är mer utbyggt. 5G är ett relativt nytt koncept och sprider sig som en löpeld från ena operatören till den andra. De största mobiloperatörerna vi har i Sverige har alla någon slags funktion för 5G. Hallon är ett dotterbolag till Tre, och har på grund av detta inte samma förutsättningar som Tre har gällande 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tele2s täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bättre valet av operatör för de flesta. Hallon har fantastiska priser på sina abonnemang, och dessutom grymma villkor. Om du vill ha ett abonnemang med så mycket surf som möjligt, så blev Hallon vinnaren. Detta kan diskuteras eftersom Tele2 erbjuder obegränsad surf, medan Hallon har som mest 100 GB.

Eftersom prisskillnaden ändå är så signifikant så anser vi på Alla Mobilabonnemang att Hallon är mer prisvärt. Är det så att du använder väldigt mycket surf och 100 GB inte räcker till för dig, kan Tele2s abonnemang med obegränsad surf vara ett bättre alternativ.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Enkelt och billigt.

Till Hallon

Tele2s vision är att skapa förutsättningar för ett samhälle med obegränsade möjligheter. Med deras toppmoderna mobilnät och bredband framtidssäkrar de hela länder. Tele2 arbetar för cirkulär ekonomi, jämlikhet och tryggare barn online. Deras tjänster kopplar samman människor, företag och samhället i stort.

Till Tele2