Vimla eller Halebop

Vimla är en operatör med riktigt bra priser som konkurrerar med större operatörer så som Halebop. Vi tar reda på vilken operatör som är bäst.

Vi på Alla Mobilabonnemang tror att de allra flesta prioriterar priset när de letar efter ett nytt mobilabonnemang. Därför blir vår slutsats att Vimla är den bästa operatören för de flesta. Vimla har bättre priser än Halebop i varje kategori, och ofta schyssta rabatter.

Mobilnättelenortelia
Täckning9999
Normalhastighet67 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf1-100 GB1-100 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass20.00-20.00 kr/mån149.00-759.00 kr/mån

Pris: Vimla är billigare

Vimla erbjuder fria sms och samtal i sina abonnemang och har en slopad uppsägnings och bindningstid. Halebops abonnemang inkluderar fria samtal och sms i sina abonnemang, har en månads uppsägningstid och ingen bindningstid. Båda operatörer erbjuder dig att spara din surf. Hos Vimla kan du spara upp till 100 GB i 12 månader i deras fyra minsta abonnemang. Hos Halebop kan du spara lika mycket surf som din vanliga surfmängd varje månad. Det finns ingen gräns för hur länge du kan spara din surf.

För att se vilken operatör som erbjuder de mest prisvärda abonnemangen har vi på Alla Mobilabonnemang listat olika abonnemang baserat på surfmängd.

Täckning: Halebop är bättre

Vimla använder Telenors nät som är väldigt bra. Halebop ägs som sagt av av Telia, och använder deras nät. Trots att Telenors nät är väldigt bra så är Telias nät bättre. Telias nät har rankats som bäst i test i ett antal mätningar, och är solklart ett av de bästa näten i Sverige. Telias nät är väldigt utbyggt och täcker stora delar av landet.

3G, 4G och 5G

Både Vimla och Halebop har bra funktion för 3G och 4G. Båda operatörer har bättre funktion för 4G än 3G, och skillnaden är som störst för Vimlas nätleverantör Telenor.

5G är väldigt aktuellt i dagsläget, och de stora operatörerna har lanserat detta i någon eller ett antal städer. När det kommer till lågprisoperatörer som hyr in sig på ett annat nät, tenderar de att ligga lite efter den tekniska utvecklingen.

Detta är fallet för Vimla. De använder sig av Telenors nät, vilket har lanserat 5G, men har trots detta ingen funktion för 5G i dagsläget. Däremot så har Halebop 5G aktivt i deras abonnemang. Det finns inte heller någon information som visar på när 5G kan bli aktuellt för Vimla.

För att enklast kolla status på täckning så finns Vimlas täckningskarta & Halebops täckningskarta.

Slutsats: Vimla är bättre

Vi på Alla Mobilabonnemang tror att de allra flesta prioriterar priset när de letar efter ett nytt mobilabonnemang. Därför blir vår slutsats att Vimla är den bästa operatören för de flesta. Vimla har bättre priser än Halebop i varje kategori, och riktigt schyssta rabatter.
Halebop har lite bättre täckning än Vimla. Värt att nämna är att både Vimlas nätleverantör Telenor och Vimlas Telia har två av de bästa näten i Sverige. Därför ser inte vi att Telias täckning är en anledningen att välja Halebop över Vimla. Även om Halebop har bättre täckning överlag så kan det finnas platser där Vimlas täckning är bättre.

Vimla är operatören som gillar att göra saker lite annorlunda. Det är kanske därför vi aldrig har haft några bindningstider eller extra kostnader på några av våra abonnemang. Vimla var även en av de första operatörerna som lät dig spara oanvänd surf. Hos Vimla stannar du för att du vill, inte för att du behöver. Välj mellan 1-100 GB och snacka obegränsat.

Till Vimla

Halebop tror på den kreativa kraften och styrkan i att låta Halebop formas och förändras tillsammans med andra. Därför låter de unga kreatörer skapa fritt ihop med dem – vilket leder till alltifrån låtar och möbelkollektioner till dokumentärfilmer och neonkonst. Under åren har det också blivit ett eget matprogram, en podd, en helt egen restaurangguide och mycket mer.

Till Halebop