Chilimobil eller Telenor

Chilimobil är nytt och konkurrerar med de äldre mobiloperatörer, så som Telia, som är stora operatörerna på marknaden.

Vår slutsats på Alla mobilabonnemang är att Chilimobil för de flesta är det bättre alternativet mellan Chilimobil och Telenor. Anledningen är att Chilimobil erbjuder svårslagna priser med ett bra nät.

Mobilnättretelenor
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf1000-1000 GB1000-1000 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass65.00-399.00 kr/mån219.00-879.00 kr/mån

Pris: Chilimobil är billigare

För att jämföra Chilimobil och Telenor så behöver vi ta hänsyn till flertal saker. För det första så tittar på vi vad de två operatörerna har gemensamt. Båda operatörer har en månad uppsägningstid, och ingen bindningstid på nya abonnemang. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i samtliga abonnemang. En skillnad mellan de två är att Chilimobil erbjuder 3 månader gratis Viaplay till nya kunder. Telenor har även liknande dealar, men detta är då ett separat paket från mobilabonnemanget. I Telefors fall gäller det en månads gratis användande av deras stream paket. Här får dock Chilimobil en fördel eftersom det ingår i mobilabonnemanget, och inte är ett ytterligare abonnemang som behöver anskaffas.

För att lättare jämföra Chilimobil och Telenor har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört olika saker för att avgöra vilken operatör som är billigast i olika kategorier.

Täckning: Telenor är bättre

Chilimobil använder sig av Tres nät, och Telenor använder sig av sitt egna. Både Telenor och Tre har väldigt bra funktion för 3G och 4G. Eftersom Chilimobil använder sig av Tres nät, och Tre har trots att de har bra uppkoppling, inte lika bra nät som Telenor. Framförallt om man tittar på Sverige som stort så går det att se att Tres nät fungerar bättre i städerna, men uppåt i landet på landsbygden presterar Telenor betydligt mycket bättre.

Eftersom båda näten är så pass utbyggda så behöver detta dock inte vara en avgörande faktor för ett beslut, men absolut något att ta hänsyn till.

3G, 4G och 5G

När det kommer till 5G så sker det utbyggnationer för fullt, och det växer i rasande fart. I dagsläget har Telenor något bättre 5G täckning i landet.

För att enklast kolla status på täckning så finns Telenors täckningskarta & Chilimobils täckningskarta.

Slutsats: Chilimobil är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Chilimobil för de flesta är det bättre alternativet mellan Chilimobil och Telenor. Anledningen är att Chilimobil erbjuder svårslagna priser med ett bra nät. Den enda punkten Telenor vann på är täckningen. När det kommer till att jämföra mobilabonnemang och titta på täckningen en operatör har, så kommer olika personer på olika platser vilja ha olika saker.

Chilimobil är operatören som inte ägnar sig åt påträngande försäljning, långa bindningstider, höga priser eller dålig Kundservice. De är helt fristående från de stora operatörerna och utmanar svenska mobilanvändares förväntningar om en 100% digital, prisvärd och ärlig operatör. De ingår i Tres nät och satsar på helt egen teknik och bredd när det gäller Kundservice, self-service (MittChili) och utbud av tjänster.

Till Chilimobil

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Var du vill. När du vill. Det är därför Telenor finns till och det är därför de investerat miljarder i mobila nät och fiber över hela Sverige. Uppkopplingen möjliggör också smarta tjänster som kan göra vardagen smidigare och enklare – så att du kan få mer tid för det som är viktigt på riktigt.

Till Telenor