Jämför seniorabonnemang

Du som senior kan teckna mobilabonnemang till bättre pris och villkor, men det gäller att jämföra alternativen. Se bästa seniorabonnemanget.

Ett seniorabonnemang är ett mobilabonnemang för dig som är över 55 år. Som senior kan du hitta mobilabonnemang till lägre pris, du kan även hitta seniorabonnemang till lågt pris som inkluderar en liten mängd surf, för dig som inte behöver en större mängd.

Jämför seniorabonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Operatörer med seniorabonnemang

Villkor för att kunna teckna ett seniorabonnemang

Villkoren för seniorabonnemang kan variera något mellan de olika operatörerna och därför är det alltid viktigt att kolla aktuell information hos din tilltänkta operatör innan du ingår ett avtal, som ett abonnemang är.

Vanligtvis kan du teckna ett seniorabonnemang från och med det året du fyller 55 år. Har du redan ett abonnemang hos en operatör sedan tidigare, som erbjuder seniorabonnemang brukar du enkelt kunna byta till det abonnemanget och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Kontakta kundtjänst och fråga om du känner dig osäker.

Operatörer som erbjuder seniorabonnemang

Idag blir det allt vanligare att operatörer vill göra det så enkelt som möjligt för sina kunder och fokuserar därför på ett kunna erbjuda billiga lösningar till alla istället för att erbjuda rabatterade abonnemang till vissa kunder, exempelvis seniorer.

Det finns dock fortfarande en hel del operatörer som fortfarande erbjuder seniorabonnemang. Främst är det lågprisoperatörerna som har det i sitt utbud. Att jämföra mobilabonnemang från alla operatörer är det bästa alternativet för att få en helhetsbild av valen som finn. För att teckna ett seniorabonnemang brukar du behöva vara minst 55 år gammal.

Hallon

Hallon är en av de populäraste lågprisoperatörerna på marknaden och är kända för att vara mycket användarvänliga. Det som är viktigt att komma ihåg med Hallon, och som med många andra lågprisoperatörer är att deras kundtjänst endast är digital, du kan alltså inte nå dem via telefon.

Hos Hallon kan du som är senior teckna prisvärda abonnemang som innehåller lite mindre surf. Du har tre olika abonnemang att välja mellan och i alla abonnemang ingår fria samtal och fria SMS. Det du behöver fundera över är hur mycket surf du vill ska ingå i ditt abonnemang.

Vimla

Även Vimla är en mycket populär lågprisoperatör som har bra erbjudande för seniorer. Hos Vimla har du som är över 55 år hela fem olika abonnemang att välja mellan och du kan teckna abonnemang med upp till 75 GB surf.

Precis som hos Hallon ingår alltid fria samtal och fria SMS i alla abonnemang och det finns varken bindningstid eller uppsägningstid. Surfen som du inte använder upp under månaden kan du spara upp till 12 månader.

Comviq

Comviq är en mycket välkänd operatör på marknaden och är en systeroperatör till Tele2. Tele2 senior finns inte men istället kan du teckna Comviq abonnemang för seniorer. Du har fyra olika abonnemang att välja på hos Comviq och i alla ingår fria samtal och SMS.

Du brukar ofta kunna hitta Comviq erbjudande där du kan köpa en ny mobil till ett förmånligt pris samtidigt som du tecknar ett nytt seniorabonnemang.

Fello

Fello är en operatör som grundades 2013 och är för många kanske relativt okänd. Fello samarbetar med Telia och har mycket bra priser. Du som är över 55 år har fyra olika abonnemang att välja på hos Fello och fria samtal och fria SMS ingår i alla abonnemang.

Viktigt att tänka på vad gäller seniorbonnemang

Det första du behöver titta på är från vilken ålder du kan teckna ett seniorabonnemang, vanligtvis är det för alla som har fyllt 55 år. En del operatörer erbjuder också pensionärsrabatt, men för att kunna ta del av det behöver du vanligtvis ha fyllt 65 år.

En annan viktig faktor du behöver ta hänsyn till är hur det känns bekvämt för dig att kontakta kundservice. Många av lågprisbolagen har endast digital kundservice, vilket innebär att du kommer att behöva chatta med dem eller skriva mejl. Känns det okej för det är det såklart inget problem, men känner du dig osäker på det digitala kan det vara bra att välja en operatör som har telefonsupport.

Nästa faktor du behöver ta hänsyn till är hur mycket surf du vill använda. Är du en senior som älskar teknik och streamar hur mycket som helst behöver du välja någon av de operatörerna som erbjuder abonnemang med mycket surf.

Kommer du däremot mesta dels använda din telefon för att ringa med, kanske till och med endast använda när du befinner dig hemma kan du med fördel teckna ett abonnemang med väldigt lite surf, som inte kostar speciellt mycket.

Vanliga frågor seniorabonnemang

Hur tecknar man ett seniorabonnemang?

Att teckna ett seniorabonnemang är oftast väldigt enkelt, vanligtvis kan du göra det direkt via operatörens hemsida. Idag är det tyvärr inte lika vanligt att du kan teckna abonnemang i butik, speciellt inte om rör sig om en lågprisoperatör.

Du väljer vilket abonnemang du vill teckna och följer sedan instruktionerna. Eftersom ett abonnemang är ett avtal du ingår i kommer du att behöva ange ditt personnummer, och på så vis kan också operatören direkt se att du är över 55 år och är berättigad seniorpriset. Tänk på att du troligtvis behöver BankID för att teckna ett abonnemang.

Är seniorabonnemang billigast?

Nej det behöver det inte vara, men många gånger är ett seniorabonnemang mycket prisvärt och det billigaste för dig som är senior. Däremot kan du ibland få rabatt om du väljer en operatör som du kan få kombinationserbjudanden ifrån om du exempelvis tecknar både bredband och mobiltelefoni hos en leverantör.

Det som också är viktigt att komma ihåg är att hos en del operatören har seniorabonnemangen väldigt lite surf inkluderat. Använder du mer surf kommer du att behöva betala extra, och det brukar oftast bli dyrare än att köpa ett större abonnemang. Använder du mycket surf kan det därför vara värt ibland att titta även på andra abonnemang.

Vad är ett seniorabonnemang?

Ett seniorabonnemang är ett rabatterat mobilabonnemang du kan teckna om du har fyllt 55 år. Ibland ingår endast en liten mängd surf.

Vilket seniorabonnemang är bäst?

Vill du ha tillgång till telefonsupport är Fello bäst.

Vad kostar ett seniorabonnemang?

Priset varierar mellan olika operatörer och beroende på hur mycket surf du vill ha. Det ligger ungefär mellan 89 kronor och 300 kronor i månaden.