Jämför seniorabonnemang

Du som senior kan teckna mobilabonnemang till bättre pris och villkor, men det gäller att jämföra alternativen. Se bästa seniorabonnemanget.

Ett seniorabonnemang är ett mobilabonnemang för dig som är över 55 år. Som senior kan du hitta mobilabonnemang till lägre pris, du kan även hitta seniorabonnemang till lågt pris som inkluderar en liten mängd surf, för dig som inte behöver en större mängd.

6 GB surf för 100 kr/mån

10 GB surf för 150 kr/mån

25 GB surf för 200 kr/mån

50 GB surf för 270 kr/mån

100 GB surf för 300 kr/mån

3 GB surf för 89 kr/mån

8 GB surf för 119 kr/mån

16 GB surf för 169 kr/mån

1 GB surf för 95 kr/mån

4 GB surf för 130 kr/mån

8 GB surf för 160 kr/mån

10 GB surf för 149 kr/mån

40 GB surf för 249 kr/mån

80 GB surf för 299 kr/mån

200 GB surf för 399 kr/mån

Notera att Fibio, till skillnad från resterande seniorabonnemang, gäller dig som är över 65 och inte 55.

Alla seniorabonnemang att teckna 2021

OperatörKravSurfmängdPris
Tele 2Du ska ha fyllt 65 årFrån 3 GB till obegränsad surfFrån 175 kr/mån
Hallon Du ska vara över 55 årFrån 3 GB till 16 GBFrån 89 kr/mån
ComviqDu ska vara över 55 årFrån 5 GB till 40 GBFrån 95 kr/mån
VimlaDu ska ha fyllt 55 årFrån 6 GB till 100 GBFrån 100 kr/mån
FelloDu ska vara över 55 årFrån 3 GB till 64 GBFrån 95 kr/mån
Alla seniorabonnemang att teckna med operatör, krav, surfmängd och pris specificerat.

Villkor för att kunna teckna ett seniorabonnemang

Villkoren för seniorabonnemang kan variera något mellan de olika operatörerna och därför är det alltid viktigt att kolla aktuell information hos din tilltänkta operatör innan du ingår ett avtal, som ett abonnemang är.

Vanligtvis kan du teckna ett seniorabonnemang från och med det året du fyller 55 år. Har du redan ett abonnemang hos en operatör sedan tidigare, som erbjuder seniorabonnemang brukar du enkelt kunna byta till det abonnemanget och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Kontakta kundtjänst och fråga om du känner dig osäker.

Operatörer som erbjuder seniorabonnemang

Idag blir det allt vanligare att operatörer vill göra det så enkelt som möjligt för sina kunder och fokuserar därför på ett kunna erbjuda billiga lösningar till alla istället för att erbjuda rabatterade abonnemang till vissa kunder, exempelvis seniorer.

Det finns dock fortfarande en hel del operatörer som fortfarande erbjuder seniorabonnemang. Främst är det lågprisoperatörerna som har det i sitt utbud. För att teckna ett seniorabonnemang brukar du behöva vara minst 55 år gammal.

Operatörer som erbjuder seniorabonnemang

 • Hallon
 • Vimla
 • Comviq
 • A3
 • Fello

Hallon

Hallon är en av de populäraste lågprisoperatörerna på marknaden och är kända för att vara mycket användarvänliga. Det som är viktigt att komma ihåg med Hallon, och som med många andra lågprisoperatörer är att deras kundtjänst endast är digital, du kan alltså inte nå dem via telefon.

Hos Hallon kan du som är senior teckna prisvärda abonnemang som innehåller lite mindre surf. Du har tre olika abonnemang att välja mellan och i alla abonnemang ingår fria samtal och fria SMS. Det du behöver fundera över är hur mycket surf du vill ska ingå i ditt abonnemang.

Seniorabonnemang hos Hallon

 • 3 GB surf för 89 kronor i månaden
 • 8 GB surf för 119 kronor i månaden
 • 16 GB surf för 169 kronor i månaden

I alla abonnemang kan du spara din oanvända surf i en pott. Alla abonnemang kommer utan bindningstid och uppsägningstid, och du kan enkelt byta mellan abonnemangen om du känner att surfmängden inte blev rätt.

Vimla

Även Vimla är en mycket populär lågprisoperatör som har bra erbjudande för seniorer. Hos Vimla har du som är över 55 år hela fem olika abonnemang att välja mellan och du kan teckna abonnemang med upp till 100 GB surf.

Precis som hos Hallon ingår alltid fria samtal och fria SMS i alla abonnemang och det finns varken bindningstid eller uppsägningstid. Surfen som du inte använder upp under månaden kan du spara upp till 12 månader.

Seniorabonnemang hos Vimla

 • 6 GB för 100 kronor i månaden
 • 10 GB för 150 kronor i månaden
 • 25 GB för 200 kronor i månaden
 • 50 GB för 270 kronor i månaden
 • 100 GB för 300 kronor i månaden

Dessa priser gäller även dig som är under 18 år eller är student. Vimla har en bra operatör som har blivit utsedd till årets operatör 2017, 2018 och 2019.

Comviq

Comviq är en mycket välkänd operatör på marknaden och är en systeroperatör till Tele2. Tele2 senior finns inte men istället kan du teckna Comviq abonnemang för seniorer. Du har fyra olika abonnemang att välja på hos Comviq och i alla förutom det minsta ingår fria samtal och fria SMS, i det minsta abonnemanget ingår 200 samtalsminuter och 200 SMS.

Du brukar ofta kunna hitta Comviq erbjudande där du kan köpa en ny mobil till ett förmånligt pris samtidigt som du tecknar ett nytt seniorabonnemang.

Seniorabonnemang hos Comviq

 • 40 GB för 245 kronor i månaden
 • 16 GB för 195 kronor i månaden
 • 8 GB surf för 145 kronor i månaden
 • 5 GB surf föra 95 kronor i månaden

Alla abonnemang hos Comviq är fria från bindningstid och uppsägningstid, förutom om du nappar på Comviq erbjudande Iphone eller Comviq månades mobil samtidigt som du tecknar ditt abonnemang. Då brukar du ofta binda upp dig på 24 månader. Läs alltid igenom hela erbjudandet noggrant så att du vet vad du köper.

A3

A3 är nog den enda operatören som inte är en lågprisoperatör som erbjuder seniorrabatt. Du hittar varken seniorabonnemang 3 eller Telenor senior, men hos A3 får du rabatt. A3 är en leverantör som främst är känd för att leverera bredband till Sveriges hushåll, men de har även mobilabonnemang.

Som senior kan du välja mellan tre olika abonnemang och de alla innehåller en mindre mängd surf, det minsta endast 1 GB. Perfekt för dig som främst vill använda telefonen att ringa med.

Seniorabonnemang shos A3

 • 1 GB surf för 95 kronor i månaden
 • 4 GB surf för 130 kronor i månaden
 • 8 GB surf för 160 kronor i månaden

Du har aldrig någon bindningstid hos A3 däremot har du en månadsuppsägningstid. En fördel med A3 är att de har telefonsupport och du behöver inte förlita dig på att prata med kundservice via en chatt eller mejl.

Fello

Fello är en operatör som grundades 2013 och är för många kanske relativt okänd. Fello samarbetar med Telia och har mycket bra priser. Du som är över 55 år har fyra olika abonnemang att välja på hos Fello och fria samtal och fria SMS ingår i alla abonnemang.

Seniorabonnemang hos Fello

 • 3 GB för 95 kronor i månaden
 • 10 GB för 145 kronor i månaden
 • 18 GB för 195 kronor i månaden
 • 32 GB för 245 kronor i månaden

De har alltså abonnemang med väldigt lite surf men även några med lite mer surf. Alla abonnemang är helt utan bindningstid och uppsägningstid och även Fello erbjuder telefonsupport trots att de är en lågprisoperatör.

Tack vare att Fello ingår i Telias nät har de riktigt bra täckning och nästan hela Sverige täcks utav deras 4G nät, vilket innebär att även du som bor på landet eller i Norrland kan surfa snabbt med 4G.

Viktiga att tänka på vad gäller seniorbonnemang

Det första du behöver titta på är från vilken ålder du kan teckna ett seniorabonnemang, vanligtvis är det för alla som har fyllt 55 år. En del operatörer erbjuder också pensionärsrabatt, men för att kunna ta del av det behöver du vanligtvis ha fyllt 65 år.

En annan viktig faktor du behöver ta hänsyn till är hur det känns bekvämt för dig att kontakta kundservice. Många av lågprisbolagen har endast digital kundservice, vilket innebär att du kommer att behöva chatta med dem eller skriva mejl. Känns det okej för det är det såklart inget problem, men känner du dig osäker på det digitala kan det vara bra att välja en operatör som har telefonsupport.

Nästa faktor du behöver ta hänsyn till är hur mycket surf du vill använda. Är du en senior som älskar teknik och streamar hur mycket som helst behöver du välja någon av de operatörerna som erbjuder abonnemang med mycket surf.

Kommer du däremot mesta dels använda din telefon för att ringa med, kanske till och med endast använda när du befinner dig hemma kan du med fördel teckna ett abonnemang med väldigt lite surf, som inte kostar speciellt mycket.

Hur tecknar man ett seniorabonnemang?

Att teckna ett seniorabonnemang är oftast väldigt enkelt, vanligtvis kan du göra det direkt via operatörens hemsida. Idag är det tyvärr inte lika vanligt att du kan teckna abonnemang i butik, speciellt inte om rör sig om en lågprisoperatör.

Du väljer vilket abonnemang du vill teckna och följer sedan instruktionerna. Eftersom ett abonnemang är ett avtal du ingår i kommer du att behöva ange ditt personnummer, och på så vis kan också operatören direkt se att du är över 55 år och är berättigad seniorpriset. Tänk på att du troligtvis behöver BankID för att teckna ett abonnemang.

Är seniorabonnemang billigast?

Nej det behöver det inte vara, men många gånger är ett seniorabonnemang mycket prisvärt och det billigaste för dig som är senior. Däremot kan du ibland få rabatt om du väljer en operatör som du kan få kombinationserbjudanden ifrån om du exempelvis tecknar både bredband och mobiltelefoni hos en leverantör.

Det som också är viktigt att komma ihåg är att hos en del operatören har seniorabonnemangen väldigt lite surf inkluderat. Använder du mer surf kommer du att behöva betala extra, och det brukar oftast bli dyrare än att köpa ett större abonnemang. Använder du mycket surf kan det därför vara värt ibland att titta även på andra abonnemang.

Vad är ett seniorabonnemang?

Ett seniorabonnemang är ett rabatterat mobilabonnemang du kan teckna om du har fyllt 55 år. Ibland ingår endast en liten mängd surf.

Vilket seniorabonnemang är bäst?

Vill du ha tillgång till telefonsupport är A3 eller Fello bäst.

Vad kostar ett seniorabonnemang?

Priset varierar mellan olika operatörer och beroende på hur mycket surf du vill ha. Det ligger ungefär mellan 89 kronor och 300 kronor i månaden.