Vimla eller Fello

Om Vimla eller Fello passar dig bäst beror på många olika saker. Vi på Alla Mobilabonnemang har gjort grovjobbet och jämfört operatörerna.

Båda operatörerna erbjuder billiga priser på deras olika abonnemang. Så med denna jämförelse kommer vi hjälpa dig på traven och hitta det bästa mobilabonnemanget som passar dig!

Mobilnätteliatelenor
Täckning9999
Normalhastighet67 Mbit/s67 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf3-38 GB3-38 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass47.50-137.50 kr/mån20.00-20.00 kr/mån

Pris: Fello är billigare

Såvitt priserna går, så är de ganska likvärdiga hos både Vimla och Fello. Båda mobiloperatörerna erbjuder prisvärda alternativ enligt vår bedömning.

När det kommer till rabatter, så har både Vimla och Fello något att erbjuda olika grupper av kunder. För barn finns speciella mobilabonnemang som ger lägre priser eller mer surf, oavsett om du väljer Vimla eller Fello. Om du är student, kan du dra nytta av förmånliga studentabonnemang hos båda operatörerna. För de som är lite äldre finns det även seniorabonnemang hos både Vimla och Fello, som ger dig mer värde för pengarna än de vanliga abonnemangen.

Täckning: Fello är bättre

Skillnaderna mellan Fello och Vimla är tydliga när det gäller täckning i hela landet. Fello erbjuder generellt sett bättre täckning, särskilt i norra delarna av landet. I mellersta och södra delarna är Vimla däremot jämförbara. Vi rekommenderar alltid att du kollar in täckningskartorna för de områden där du bor eftersom det kan finnas lokala variationer.

Du kan hitta täckningskartor på både Vimlas och Fellos webbplatser.

Om du råkar befinna dig på platser där täckningen är bristfällig, men din mobiltelefon stöder WiFi-samtal, kan du fortfarande ringa och ta emot samtal med både Vimla och Fello över WiFi.

Det är också värt att nämna att både Vimla och Fello stöder 4G-samtal, vilket innebär att du får bättre täckning för samtal och samtidigt kan surfa när du pratar i telefon.

Slutsats: Vimla är bättre

Trots all information vi har delat med oss av, är den verkliga sanningen om vilken operatör som är bäst i hög grad beroende av den som faktiskt väljs av användarna.

Så, vilken av operatörerna Vimla och Fello är mest populär? Enligt den tillgängliga datan är det ganska jämnt mellan de två operatörerna, vilket innebär att båda är populära och anses vara bra val för mobilabonnemang, även om Vimla verkar ha en något högre popularitet än Fello.

Med dessa resultat utser vi Vimla som den bästa operatören enligt vår bedömning.

Vimla är operatören som gillar att göra saker lite annorlunda. Det är kanske därför vi aldrig har haft några bindningstider eller extra kostnader på några av våra abonnemang. Vimla var även en av de första operatörerna som lät dig spara oanvänd surf. Hos Vimla stannar du för att du vill, inte för att du behöver. Välj mellan 1-100 GB och snacka obegränsat.

Till Vimla

Fello har inte kunder – de har fellos. De behandlar våra abonnenter som vi själva vill bli behandlade. Alla fellos ska vara nöjda och glada!

Fello använder Telias nät! Det betyder att du som fello får exakt samma täckning i 2G, 3G och 4G nätet som Telias och Halebops kunder.

Till Fello