Vimla eller Telenor

Vimla är en mindre virtuell operatör med riktigt grymma villkor som konkurrerar med de stora operatörerna så som Telenor.

Vår slutsats är att Vimla är den mest prisvärda operatören av Telenor och Vimla. Vimla har fantastiska priser och får dessutom kraften från Telenors maffiga nät. Hos Telenor betalar du betydligt mycket mer men får inte mycket mer för de pengarna.

Mobilnättelenortelenor
Täckning9999
Normalhastighet67 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf1-100 GB1-100 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass20.00-20.00 kr/mån219.00-879.00 kr/mån

Pris: Vimla är billigare

Vimla erbjuder fria samtal och sms i alla sina abonnemang, och har dessutom slopat både bindningstid och uppsägningstid. Även Telenors samtliga abonnemang inkluderar fria samtal och sms. De har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid. Vimla ger dig möjligheten att spara din surf i deras fyra minsta abonnemang. Du kan spara upp till 100 GB surf i 12 månader. Telenor gav dig möjligheten att spara din surf förut, men har nyligen tagit bort denna funktion. En stor skillnad mellan Vimla och Telenor är att Telenor erbjuder familjeabonnemang. Med denna funktion kan du samla din familj i samma abonnemang och därmed få ner din månadskostnad per person/månad.

För att lättare och mer konkret se operatörernas priser så har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört olika abonnemang utifrån deras surfmängd.

Täckning: Telenor är bättre

Det intressanta i denna jämförelse är att Telenor använder sitt egna nät och Vimla använder Telenors nät. De använder alltså samma nät. Telenors täckning är väldigt bra, och de har byggt ut mycket för 4G över hela landet. Deras täckning är som bäst i storstäder och i södra halvan av Sverige.

Värt att nämna är att det är Telenors nät i första hand, som de hyr ut till bland annat Vimla. I och med att det inte är Vimlas egna nät, så har de inte samma förmåner som Telenor har. Ett exempel på detta är 5G. Telenor har funktion för 5G, och trots att Vimla använder Telenors nät har de ingen funktion för 5G. Utifrån detta blir vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Telenor har bättre täckning.

3G, 4G och 5G

Eftersom Vimla och Telenor använder samma nät har båda lika bra funktion för 3G och 4G. Deras 4G funktion är väldigt imponerande och täcker stora delar av landet. Telenor har som sagt lanserat 5G i större delen av Sverige. Utbyggnationer av 5G är i full rulle, och de har meddelat att vara beräknat klara med detta år 2023. Telenor har även gått ut och sagt att 99 procent av Sveriges befolkning kommer att nås av Telenors 5G nät inom några år.

Vimla som får sitt nät från Telenor har ännu ingen funktion för 5G. Det är inte alltid de virtuella operatörerna får tillgång till 5G när deras nätleverantör får det. I dagsläget finns ingen information på Vimlas hemsida om när 5G kan komma att bli aktuellt. Telenor har därmed bättre funktion för 5G i nuläget, eftersom Vimla inte lanserat detta ännu.

För att enklast kolla status på täckning så finns Vimlas täckningskarta & Telenors täckningskarta.

Slutsats: Vimla är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Vimla är den mest prisvärda operatören av Telenor och Vimla. Vimla har fantastiska priser och får dessutom kraften från Telenors maffiga nät. Vid prisjämförelsen ser vi att operatörernas priser är väldigt olika. Hos Telenor betalar du betydligt mycket mer men får inte mycket mer för de pengarna.

Vimla är operatören som gillar att göra saker lite annorlunda. Det är kanske därför vi aldrig har haft några bindningstider eller extra kostnader på några av våra abonnemang. Vimla var även en av de första operatörerna som lät dig spara oanvänd surf. Hos Vimla stannar du för att du vill, inte för att du behöver. Välj mellan 1-100 GB och snacka obegränsat.

Till Vimla

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Var du vill. När du vill. Det är därför Telenor finns till och har investerat miljarder i mobila nät och fiber över hela Sverige.

Till Telenor