Hallon eller Tre

Att jämföra två olika operatörer som använder sig av samma nät är svårt, därför har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört Hallon och Tre.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är bäst för de allra flesta. De egenskaper som gjorde att Hallon är vinnare i detta test är framförallt att det är billigt och enkelt, särskilt i jämförelse med Tre som är en hyfsat dyr operatör.

Mobilnättretre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån199.00-1064.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Hos båda operatörer ingår fria samtal och sms. Skillnaden här är att Hallon erbjuder fria sms till hela världen, och hos Tre gäller detta endast i Sverige. Tre har dock erbjudanandet att man kan surfa som hemma i hela EU. Hallon erbjuder dig att surfa upp till 15 GB inom EU, förutsatt att du har surf kvar. Både Tre och Hallon har ingen bindningstid. En skillnad mellan de två är att Tre har en månads uppsägningstid, och Hallon har ingen uppsägningstid.

För att få en bättre översikt över vilken av operatörerna som har bäst pris på sina mobilabonnemang, har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört priser på olika abonnemang.

Täckning: Tre är bättre

Hallon använder sig som sagt av Tres nät, vilket innebär att deras täckning är likvärdiga. Trots detta finns det andra saker att ta hänsyn till för att besluta vilken operatör som kan koras vinnare. En sak att ta hänsyn till är E-sim. Vill du använda en telefon eller en smart watch som använder sig av E-sim, så kan detta avgöra vilken operatör som är rätt för dig. Tre erbjuder E-sim till sina kunder, medan Hallon inte gör det. Tre erbjuder även 5G nät i ett antal städer, medan Hallon inte gör det.

3G, 4G och 5G

Eftersom Hallon och Tre använder sig av samma nät har de båda bra funktion för 3G, 4G och 5G. När det kommer till 5G så skiljer sig operatörerna sig åt litegrann då båda erbjuder 5G men Tre mer utbrett.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är bäst för de allra flesta. De egenskaper som gjorde att Hallon blev vinnare i detta test är framförallt att det är billigt och enkelt. De allra flesta vill inte krångla med ett mobilabonnemang, och Hallon har verkligen gjort det så enkelt som möjligt. En annan fördel för Hallon är att de inte har någon uppsägningstid. Detta tror vi kan vara lugnande för många nya kunder som är osäkra om de valt rätt abonnemang.

Hallon vann även i varje priskategori, och har priser som är svårslagna. När det kommer till nät så finns det inte stora skillnader mellan Tre och Hallon. Eftersom Hallon använder sig av Tres nät så blir deras funktion för 3G och 4G samma. När det kommer till E-sim och funktion för 5G så får Tre dock en fördel. Är detta saker som är viktiga för dig, kan Tre vara ett bättre alternativ för dig.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd.

Till Hallon

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har Tre växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre