Hallon omdöme

Hallon är en prisvärd mobiloperatör utan varken bindningstid eller uppsägningstid, men det är ändå värt att ta reda på vad kunder säger.

Enligt en undersökning vi gjort där vi tittat på pris, täckning och övriga villkor får Hallon 5 av 5 i betyg i vårt omdöme av mobiloperatören. Operatörens största fördel är pris och operatörens största nackdel är täckning. Vad gäller kundnöjdhet snittar Hallon på 1,7 av 5.

4 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Spara oanvänd surf

8 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Spara oanvänd surf

25 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Spara oanvänd surf

50 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Spara oanvänd surf

100 GB surf

 • Fria samtal

 • Fria mess

 • Noll bindningstid

 • Spara oanvänd surf

Om Hallon

Hallon är en mobiloperatör som fokuserar på att det ska vara så enkelt som möjligt för deras kunder. De har därför inga bindningstider, uppsägningstider eller rörliga priser på sina abonnemang. Du får alltid fria sms och samtal och det enda du behöver bry dig om när du väljer abonnemang är mängden surf. Skulle du välja fel mängd kan du enkelt byta abonnemang. Hos Hallon är det både enkelt och billigt att vara kund.

Hallons olika abonnemang

Vill du ha Hallon operatör har du fem olika abonnemang att välja på, är du under 18 år, student eller över 55 år får du dessutom reducerade priser eller mer surf för samma pris.

I alla Hallons abonnemang ingår fria samtal och fria SMS och du kan alltid spara din oanvända surf i en surfpott. Det du behöver titta på när du väljer abonnemang hos Hallon är alltså hur mycket surf som ingår.

I Hallons minsta abonnemang ingår 4 GB surf, och för det betalar du 99 kronor i månaden.

Nästa storlek på abonnemang hos Hallon är med 8 GB surf, det kostar 149 kronor i månaden.

För dig som vill ha lite mer surf finns ett abonnemang med 25 GB surf, det kostar 249 kronor i månaden.

Du som surfar riktigt mycket kan teckna ett abonnemang med 50 GB surf. Du betalar 299 kronor i månaden.

I deras största abonnemang ingår 100 GB surf, och kostar 349 kronor i månaden.

Du tecknar ditt abonnemang via deras hemsida och det finns inget Hallon abonnemang butik som du kan teckna.

Kontantkort hos Hallon

Hallon har inte bara abonnemang utan erbjuder också Hallon kontantkort. Kontantkorten finns i samma utbud och priser som abonnemangen, skillnaden är att du inte kan spara någon surf. Fyller du inte på ditt kontantkort efter 30 dagar kommer det sluta att fungera.

Hallon täckning

Hallon är en systeroperatör till 3 och använder sig av deras nät. Hallon anger själva att de kan leverera täckning till 99 % av Sveriges befolkning. De som inte har någon täckning med Hallon är främst de som befinner sig i Norrlands inland.

Du kan dock ha olika bra täckning med Hallon nät och på en del ställen finns det endast 3G och inte 4G. I norra delarna av Sverige är det främst 3G som gäller och endast några större orter har tillgång till 4G-nätet.

Södra sidan av Sverige har generellt god täckning med Hallon, men många som befinner sig utan för städerna vittnar om att 4G täckningen kan vara väldigt svajig och att de oftast endast har 3G, eller väldigt dålig täckning på 4G-nätet.

På Hallons hemsida kan du titta på en täckningskarta och se hur bra täckning du bör ha var du bor. Det är dock viktigt att poängtera att kartan är endast vägledande och olika faktorer kan göra så att täckningen varierar.

Bor du ute på landet kan du inte vara säker på att Hallon kommer fungera bra och då finns det operatörer med betydligt pålitligare täckning.

Hallon har ännu inget 5G.

Användarvänlighet

Hallon själva utger sig för att vara en enkel mobiloperatör som har skippat allt krångel, och vi beredda att hålla med. Hallon är enkelt och allting är också väldigt tydligt hos dem.

Det är tydligt att jämföra de olika abonnemangen, dels presenterar Hallon dem på ett väldigt enkelt sätt på sin hemsida men sen blir det också väldigt enkelt att göra en jämförelse då det enda som skiljer sig åt mellan abonnemangen är mängden surf.

Du behöver aldrig oroa dig över om andra villkor skiljer sig och om något abonnemang har ett rörligt pris eller liknande. Alla abonnemang har ett fast pris och samma villkor.

Det är också väldigt enkelt att teckna abonnemang hos Hallon, det är tydligt hur du går till väga samt att det går snabbt och smidigt. Du behöver inte på något sätt bevisa att du är under 18 år, student eller över 55 år. Du kan till exempel teckna ett sådant abonnemang till ditt barn utan att behöva visa upp något intyg eller liknande.

Det som också gör att Hallon är väldigt användarvänligt är att det inte finns vare sig bindningstider eller uppsägningstider. Du kan när som helt säga upp ditt abonnemang och byta om du vill byta till en annan operatör eller om du endast vill byta abonnemang inom Hallon. Det enda du behöver tänka på är att du förlorar din sparade surfpott om du byter till ett abonnemang hos Hallon med mindre surf än vad du redan har.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

En viktig faktor vi tittar på när vi recenserar mobilabonnemang är hur enkelt det är att ha koll på sitt abonnemang och betalningar.

Hos Hallon är det väldigt enkelt, du kan ha koll på ditt abonnemang via Hallon Mina Sidor eller via deras app. När du är inloggad på Mina sidor eller i deras app kan du se vilket abonnemang du har, hur mycket surf du har kvar, när du får ny surf samt att du kan hålla koll på dina betalningar.

Du betalar ditt abonnemang genom att pengar dras varje månad från det bank- eller kreditkort du angav när du tecknade ditt abonnemang. När du är inloggad kan du se alla betalningar du har gjort samt ladda ner en prisspecifikation för varje månad.

På Mina sidor och i appen kan du också göra byta storlek på ditt abonnemang, köpa mera surf, ställa in kostnadskoll samt ändra personliga uppgifter.

Kundtjänst

Det som ofta kan brista något hos lågprisoperatörer som Hallon är kundservicen. Vill du komma i kontakt med Hallon kundtjänst gör du det via deras chatt som är öppen mellan klockan 9 – 16 på vardagar, via Facebook Messenger eller genom att skicka ett mejl via deras kontaktformulär.

Det finns inget telefonnummer till Hallon kontakt, utan det är digital kundservice som gäller.

Tyvärr är öppettiderna på deras chatt väldigt begränsade, och vi hade gärna sett att de hade haft öppet lite längre på vardagarna eller några timmar även på helgen, eftersom alla inte har möjlighet att chatta mellan klockan 9 – 16 på vardagar.

Om du skriver till dem via kontaktformuläret eller Facebook Messenger får du räkna med att det tar 3–4 vardagar innan du får svar. Alldeles för lång tid tycker vi, vi vill kunna få hjälp mycket snabbare än så om vårt mobilabonnemang strular.

Däremot ha de en bra FAQ-sektion där du kan hitta svaret på många frågor och funderaringar som kan tänkas uppstå. Det hjälper dock inte om du får problem med just ditt abonnemang.

Jämförelse

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört Hallon i följande artiklar:

Hallon eller Vimla

Hallon eller Halebop

Hallon eller Comviq

Hallon eller Fello

Hallon eller Telia

Hallon eller Tele2

Hallon eller Tre

Hallon eller Telenor

Summering

Sammanfattningsvis kan vi säga att Hallon är en mycket prisvärd mobiloperatör som erbjuder bra mobilabonnemang till väldigt förmånliga priser.

Det är enkelt att både bli och vara kund hos Hallon. Du kan välja mellan abonnemang och kontantkort, och har aldrig några bindningstider eller uppsägningstider utan kan enkelt byta abonnemang precis när du vill.

I alla abonnemang ingår fria samtal och fria SMS och det enda som skiljer sig åt är mängden surf, vilket gör det mycket enkelt att jämföra abonnemangen och se vilket som blir mest prisvärt för dig.

De erbjuder fem olika abonnemang där de minsta har 4 GB surf och det största har 100 GB surf, därför finns det ett bra abonnemang för de flesta. Priset varierar från 99 kronor till 349 kronor.

Du som är under 18 år, över 55 år eller student kan med fördel teckna abonnemang hos Hallon till ett förmånligt pris.

Du kan enkelt hålla koll på ditt abonnemang via Mina Sidor eller Hallons app, något vi verkligen gillar.

Den största nackdelen med Hallon är att täckningen kan vara svajig om du bor ute på landet eller i norra delen av Sverige.

Vad erbjuder Hallon?

Förutom endast abonnemang och kontantkort kan du teckna bredband hos Hallon samt köpa mobiltelefon.
Vill du köpa bredband via Hallon finns det också som abonnemang och kontantkort. Du kan välja mellan:

1. 5 GB för 89 kronor i månaden
2. 20 GB för 149 kronor i månaden
3. 100 GB för 249 kronor i månaden
4. 200 GB för 299 kronor i månaden

Köper du bredband får du ett SIM-kort som du kan använda i en Ipad, en router eller ett USB-moden. Ett bra erbjudande för dig som inte redan har bredband hemma och vill ha ett prisvärt alternativ. Precis som med mobilabonnemangen kan du avsluta dessa abonnemang när du vill.

Du kan också köpa mobiltelefoner via Hallon. Du kan göra det både när du tecknar ett nytt abonnemang hos Hallon eller om du redan är kund där. Det du behöver tänka på när du köper telefon via Hallon är att du då kommer att vara bunden hos Hallon i ett visst antal månader, vanligtvis 24 månader.

Är Hallon bra?

Hallon är bra, men kan ha svajig täckning utanför städerna.

Har Hallon 5G?

Nej, och det finns inte heller några planer på detta vad vi på Alla Mobilabonnemang vet.

Hur kontaktar man Hallon?

Du kontaktar kundtjänst via chatt eller ett kontaktformulär på deras hemsida alternativt via Facebook Messenger.