Köpa begagnad Samsung

Vill du inte betala fullpris för en Samsung telefon finns det ett stort utbud av begagnade Samsung mobiler på andrahandsmarknaden. Det är ett billigt sätt att få tag i den avancerade teknik som Samsung erbjuder i sina smartphones. Oavsett om du är ute efter den senaste Galaxy-modellen eller en äldre, prisvärd variant, finns det gott om alternativ. I den här guiden går vi igenom vad du bör tänka på när du väljer att köpa en avlagd enhet. Läs mer om vilka företag och mobiloperatörer som erbjuder begagnade och renoverade Samsungs.

Begagnade mobiltelefoner från Samsung

Idag finns det många alternativ för att köpa begagnade Samsung-mobiltelefoner, både från återförsäljare och privatpersoner. Företag som re!Newed är specialiserade på begagnade Samsung telefoner och ger dig möjlighet att köpa produkter som genomgått noggranna kontroller och eventuella förbättringar. 

Det finns också möjligheten att köpa direkt från privatpersoner via försäljningssajter, där ett brett utbud av olika modeller ofta finns tillgängliga. När du köper genom en privatperson får du inget öppet köp och de finns inga garantier att produkten är i gott skick.

Skillnad på ny och renoverad telefon

Skillnaden på en renoverad Samsung telefon jämfört med att köpa en helt ny är framförallt priset och ibland det estetiska skicket, en begagnad Samsung telefon har ofta lite repor. En renoverad telefon har haft en tidigare användare, men återställts till en funktionellt likvärdig standard som en ny. Kan ha mindre fel i utseendet som repor eller små märken, även dessa delar kan bytas ut men brukar normalt inte göras. 

Beroende på hur omfattande renoveringsarbetet har varit kan insidan av den i princip ha exakt samma funktioner som en helt ny enhet från Samsung. Är det däremot mindre arbeten som utförts kan processorn vara lite långsammare på den renoverade enheten. Vill du få mer information om olika modeller innan du köper en begagnad telefon kan du läsa mer hos Samsung

Batteritid

Batteri är en av de delar som ofta behöver bytas ut vid en renovering. Är batteriet utbytt har den en kapacitet på 100%, annars är standard att inte sälja begagnade telefoner med en batterihälsa under 80%, vissa återförsäljare ställer även fram på 85%-90%. Kontrollera om batteriet är utbytt på den renoverade enheten du är intresserad av att köpa för samma batteritid som på en ny. 

Äldre modeller

Idag finns det många reservdelar i original även till äldre telefoner. Eftersom det går att återanvända telefoner efter en renovering kan du köpa gamla Galaxy telefoner och använda som en ny. En begagnad mobiltelefon kan renoveras flera gånger av duktiga tekniker och även äldre mobiler kan återställas invändigt till nyskick. Om du köper en äldre enhet som har renoverats kan du vara säker på att du får en produkt med alla funktioner i behåll. 

Billigare

Den största fördelen med renoverade telefoner är att det är mycket billigare, du kan spara upp till 70% jämfört med nypris. Om du köper en billigare enhet kan du ofta betala den direkt och köpa telefonen löst utan att binda upp dig till ett abonnemang. Då får du inte bara enheten till ett bättre pris, du kommer också ned i mycket lägre månadskostnader.