Hallon eller Telenor

Att avgöra om Hallon eller Telenor är mobiloperatören som passar dig bäst kan vara svårt, vi på Alla Mobilabonnemang hjälpt dig att jämföra.

Utifrån aspekterna pris, täckning och villkor bedömningar har vi på Alla Mobilabonnemang dragit slutsatsen att Hallon är det bästa valet för de flesta som letar efter ett prisvärt abonnemang, i jämförelse med Telenor. Den största anledningen till detta är Hallons fantastiska priser.

Mobilnättretelenor
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån219.00-879.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Att jämföra pris är ofta det första steget när man jämför olika mobiloperatörer, och kanske till och med det viktigaste. Både Hallon och Telenor erbjuder fria samtal och sms i alla sina abonnemang, och ingen av operatörerna har någon bindningstid. När det kommer till uppsägningstid så har Telenor en uppsägningstid på en månad. Hallon är smarta här och kör helt utan uppsägningstid, vilket ger dem en fördel kontra andra mobiloperatörer.

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört olika abonnemang för att se vilken operatör som är mest prisvärd.

Täckning: Telenor är bättre

Både Hallon och Telenor har fantastisk täckning, men i detta fall vinner Telenor. Telenor använder sig av sitt egna nät och har otrolig täckning över hela landet. Eftersom Hallon använder sig av Tres nät så har även de ett bra nät att erbjuda. Trots detta så kan inte Tres täckning jämföras med Telenors. Tre har inte lika bra täckning uppe i norra Sverige, och Telenors täckning är bra över hela landet.

3G, 4G och 5G

Både Hallon och Telenor har väldigt god funktion för 3G och 4G. Telenor har i dagsläget 5G täckning i stora delar av Sverige. Utbyggnaden för 5G går väldigt snabbt hos alla operatörer, och Telenor har hängt med i svängarna och satt sitt namn på kartan. Hallon har under 2023 lanserat deras funktion för 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Telenors täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Utifrån dessa bedömningar har vi på Alla Mobilabonnemang dragit slutsatsen att Hallon är det bästa valet för de flesta som letar efter ett prisvärt abonnemang. Den största anledningen till detta är Hallons fantastiska priser. Hallon erbjuder abonnemang i flera olika prisklasser och med olika mängd surf, och alla är lika prisvärda. Hos Hallon kan du få mer betydligt mycket mer surf för en billigare peng, än hos Telenor. Hallon erbjuder även att du kan spara din oanvända surf till nästa månad, vilket kan vara väldigt praktiskt.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Enkelt och billigt.

Till Hallon

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Var du vill. När du vill. Det är därför de investerat miljarder i mobila nät och fiber över hela Sverige. Uppkopplingen möjliggör också smarta tjänster som kan göra vardagen smidigare och enklare – så att du kan få mer tid för det som är viktigt på riktigt.

Till Telenor