Köpa begagnad mobil – Renoverade telefoner i nyskick

När du ska köpa en ny smartphone och letar efter ett bra pris bör du överväga att köpa en begagnad mobil, det är billigare och de håller en hög kvalitet. Det har blivit mer populärt att satsa på ett begagnat alternativ istället för att köpa nytt och det finns idag erfarna återförsäljare.
Vid köp av begagnade och renoverade mobiltelefoner får du tillgång till smartphones med kontrollerad batterihälsa, kameror som tar bilder av hög kvalitet och snabba processorer.

Bästa sidan för begagnade mobiler

I takt med att populariteten för att köpa begagnade telefoner har ökat har det också dykt upp flera bra återförsäljare som erbjuder ett stort sortiment. De har varumärken som iPhone och Samsung i olika modeller och prisklasser. De renoverar och kontrollerar alla telefoner innan de publicerar dem till försäljning, den begagnade mobilen du får hem är därför så gott som i nyskick.

Vi listar några av de bästa sidorna som erbjuder ett brett sortiment. 

Re!newed

Re!newed är en pålitlig och erfaren försäljare av begagnade mobiltelefoner, de har ett stort utbud av telefoner från Apple, Huawei och Samsung. Enheterna renoveras med originaldelar och är noggrant kontrollerade av deras professionella tekniker. De levererar av telefoner till stora mobiloperatörer som Telenor och Vimla

Re!newed erbjuder alltid 12 månaders garanti på sina produkter och är en certifierad e-handel. Genom att köpa en renoverad telefon genom dem kan du spara upp till 50% jämfört med nypriset av samma produkt. 

Returhuset

Hos returhuset hittar du billiga begagnade telefoner från Huawei, Samsung och iPhone. De rekonditionerar och utför fabriksåterställning på alla enheter innan försäljning. Du får en telefon med bra batterikapacitet, fullfunktion och utan sprickor fram eller bak. Vissa av deras begagnade telefoner är i nyskick.

Returhuset beskriver skicket på produkterna väldigt utförligt och de erbjuder 12 månaders garanti för ett tryggare köp. Du får inga tillbehör som hörlurar eller laddare med när du köper via dem. 

NetOnNet

NetOnNet är en välkänd och stor kedja för elektronikprodukter, de har lång erfarenhet av att reparera och sälja mobiler. De använder sig av olika graderingar för att beskriva skicket på telefonerna och ge dig som köpare en så rättvis bild som möjligt. De genomgår noggrann kontroll av enheten innan den kommer ut till försäljning. 

De erbjuder samma köpskydd som de gör vid försäljning av nya produkter, du får alltså 2 års garanti och öppet köp i 30 dagar. Om du är medlem i deras kundklubb får du 90 dagars ångerrätt. 

Mobiloperatörer

Många stora och väletablerade mobiloperatörer har börjat erbjuda köp av begagnade mobiltelefoner de senaste åren. Du kan ofta byta in din gamla enhet och få rabatt hos dem när du väljer att teckna ett nytt abonnemang och uppdatera dig till en nyare modell. 

Hos Tre kan du få upp till 30% lägre pris än vid nyköp och du kan välja att ta din begagnade mobil på avbetalning i ett abonnemang. De kvalitetstestar, återställer och reparerar vid behov inför försäljning. 

Telia 

Telia ger dig bättre pris på sina begagnade produkter om du binder dig till ett avtal hos dem. De säljer bara enheter med minst 85% batterihälsa och har alltid 12 månaders garanti. 

Telenor

Telenor har valt att samarbeta med re!Newed som kontrollerar, renoverar och skickar produkterna till sina nya ägare. Flera av deras fysiska butiker har ett sortiment på plats för dig att kika på.

Att tänka på när du köper begagnad telefon

När du funderar på ett köp från en återförsäljare finns det en del saker som kan vara bra att känna till. För ett tryggt och välinformerat köp du kan ha nytta av i många år bör du kontrollera följande:  

Garanti

Kontrollera vilken typ av en garanti de erbjuder och vad den täcker. En bra returpolicy är också viktig, eftersom den ger dig möjlighet att returnera telefonen om den inte uppfyller dina förväntningar. Normalt erbjuder de mellan 14 och 30 dagar, köper du online har du alltid rätt ett returnera produkten inom 10 dagar. 

Skick och pris

Prissättningen på produkterna är baserat på modell och skick, direkt när du mottagit ditt paket är det viktigt att du kontrollerar att skicket överensstämmer med hur de har beskrivit det. Oftast har återförsäljarna någon standard för hur de beskriver skicket genom olika skalor, de går ofta från nyskick till okej eller liknande. 

Batterihälsa

Ett vanligt problem är att batteritiden blir sämre på äldre telefoner. Företagen som säljer begagnade telefoner kontrollerar att batterihälsan är bra innan försäljning, det är vanligt att de anger procenten i annonsen. Du vill ha en batterihälsa på minst 80% för att den ska fungera under lång tid utan problem.