Chilimobil omdöme

Chilimobil är en relativt ny mobiloperatör på den svenska marknaden, vi tar reda på vad kunderna tycker om operatören.

Enligt en undersökning vi gjort där vi tittat på pris, täckning och övriga villkor får Chilimobil 4 av 5 i betyg i vårt omdöme av mobiloperatören. Operatörens största fördel är pris och operatörens största nackdel är få val av abonnemang. Vad gäller kundnöjdhet snittar Chilimobil på 2,5 av 5.

6 GB surf

  • Fria samtal

  • Fria sms

  • Ingen bindningstid

  • Fri surf och Viaplay hela sommaren

Obegränsad surf

  • Fria samtal

  • Fria sms

  • Ingen bindningstid

  • Fri surf och Viaplay hela sommaren

Om Chilimobil

Chilimobil ägare är Chilimobil Sweden AB och är en helt fristående operatör som är ny på den svenska marknaden. Företaget ägs av grundare, anställda och investerare som har över 100 års erfarenhet i telekombranschen.

Chilimobil har som målsättning att utmana övriga mobiloperatörer på marknaden och erbjuda något mycket bättre och billigare för sina kunder. Operatören har inga bindningstider på sina abonnemang och endast upp till en månad uppsägningstid.

Chilimobil vill vara en så ärlig mobiloperatör som möjligt och göra det enkelt för sina kunder.

Chilimobils olika abonnemang

Chilimobil har endast två olika abonnemang för privatpersoner, ett med en begränsad mängd surf och ett abonnemang med fri surf.

I alla Chilimobils abonnemang ingår fria samtal och fria SMS, och det som varierar är surfen.

Du som endast behöver en mindre mängd surf kan teckna abonnemanget med 6 GB. Abonnemanget kostar 149 kronor i månaden. Passar bra för dig som surfar men vanligtvis inte streamar speciellt mycket.

Streamar du mycket kan du teckna deras abonnemang med fri surf. För det betalar du 349 kronor i månaden, och kan du surfa och streama precis hur mycket du vill. Är du säker på att det här är det rätta abonnemanget för dig kan du välja att betala för ett år på direkten. Priset blir då 3 490 kronor för ett år, vilket innebär att du endast betalar för 10 månader. 25 GB EU roaming ingår.

Chilimobil erbjuder också tre stycken företagsabonnemang som du kan teckna om du driver företag. Precis som i privatabonnemangen ingår fria samtal och fria SMS.

Det minsta företagsabonnemanget ingår 6 GB surf. Abonnemanget kostar 249 kronor i månaden.

Behöver företaget lite mer surf kan du välja abonnemang med 25 GB surf. För det betalar du 299 kronor i månaden.

Även företaget kan få fri surf och det kostar då 399 kronor i månaden.

Alla företagspriset är exklusive moms.

Chilimobil täckning

Chilimobil Sverige är en helt fristående operatör men en bra fråga är ändå Chilimobil vilket nät de använder sig av? Chilimobil nät är samma som 3 Sveriges nät.

Du kan därför få Chilimobil täckning på samma ställen som Tre har täckning, och det ska innebära att 98,9 % av Sveriges befolkning kan få täckning via dem. Det finns dock faktorer som gör att täckningen kan variera, exempelvis antal personer som befinner sig på nätet just för tillfället.

Chilimobil har bäst täckning i södra delen av Sverige där de flesta ställen har både 3G och 4G. Bor du längst med kusten i norra Sverige kan du räkna med 3G mottagning, medan norrlandsinland inte kan räkna med mobilmottagning överhuvudtaget från Chilimobil.

Generellt sätt är deras täckning bäst i större städer med omnejd och bor du på landet finns det operatörer med betydligt mycket bättre täckning.

Användarvänlighet

Många operatörer går idag ut med att de vill vara enkla och kundcentrerade och det gör även Chilimobil operatör. De påstår sig själva vara en ärlig operatör som vägrar att lura kunder med påträngande erbjudanden, dyra priset och dålig kundservice.

Vi är beredda att hålla med och tycker att Chilimobil känns väldigt enkelt och användarvänligt. Vi gillar att det endast finns två abonnemang, ett för den som mest använder telefonen till att ringa, smsa och surfa med och ett där man kan göra precis vad man vill på nätet utan att oroa sig över mängden surf. På så vis slipper man fundera och hålla på och dutta mellan exempelvis 8 och 10 GB surf.

Det är inte vanligt att de billigare operatörerna erbjuder ett abonnemang med fri surf, även om exempelvis 100 GB nästan kan räknas som det. Det gör att du kan ersätta ditt internet i hemmet om du har det och endast surfa på ditt mobilabonnemang.

Många Chilimobil omdöme från kunder är mycket positiva och många vittnar om att det var enkelt att teckna, bra mottagning samt att kundtjänsten är väldigt bra.

Det är enkelt att teckna abonnemang via Chilimobil och du gör det i ett nafs via deras hemsida. Alla abonnemang är utan bindningstid, vilket innebär att du kan säga upp abonnemanget där du vill. Däremot är det upp till en månads uppsägningstid, men det är ändå helt rimligt tycker vi.

Något vi gillar hos Chili, som verkligen sätter användaren i fokus är deras kompisrabatt. För varje kompis du värvar, får både du och kompisen 10 kronors rabatt i månaden. Värvar du tillräckligt många kompisar kan du alltså rent teoretiskt få ett helt kostnadsfritt mobilabonnemang.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

Något vi tycker är viktigt hos mobiloperatörer är att det ska vara enkelt att hålla koll på sitt abonnemang. Chilimobil har en egen app som heter MittChili och där kan du sköta det mesta på egen hand.

Du kan kolla upp både PIN-kod och PUK-kod om du skulle ha råkat glömma dem. Du kan också kontrollera hur mycket surf du har kvar om du har tecknat abonnemanget med begränsad surf. I appen kan du även fixa med dina kompispriser så att du kan värva vänner och få rabatterat pris.

Du kan betala ditt abonnemang både med kort och med faktura. Betalningen ska alltid vara inne senast den 27:e varje månad.

Väljer du kortbetalning kommer summan automatiskt att dras från ditt kort den 27:e i månaden och ingen kreditupplysning kommer att göras på dig.

Väljer du att betala med faktura kommer Chilimobil att göra en kreditupplysning på dig innan ditt abonnemang godkänns. Fakturan skickas till dig digitalt via epost.

Kundtjänst

Chilimobil är en helt digital mobiloperatör och även kundtjänsten är helt digital. Det innebär att det inte finns någon telefonsupport tillgänglig. Det här är vanligt bland lågprisoperatörerna och kan ibland kännas lite irriterande. Men Chilimobil är ärliga från första början och utger sig för att vara en helt digital operatör.

Trots avsaknaden av telefonsupport är det enkelt att komma i kontakt med kundservice. På vardagar mellan klockan 8 och 17 är det enklast att nå dem via deras chatt på hemsidan eller via chatt på Facebook Messenger. Genom chatt får du svar med kundtjänsten relativt omgående.

Behöver du komma i kontakt med Chilimobil utanför deras öppettider kan du skicka mejl eller fylla i deras kontaktformulär på hemsidan. Via dessa kontaktvägar får du alltid svar inom 24 timmar.

När vi läser omdömen om Chilimobil är det just den hjälpsamma kundservicen många kunder hyllar.

Jämförelse

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört Chilimobil i följande artiklar:

Chilimobil eller Telia

Chilimobil eller Telenor

Summering

Chilimobil är en ny operatör på den svenska marknaden, operatören är helt fristående och är alltså inte dotterbolag eller systeroperatör till någon annan. Däremot finns det över 100 års erfarenhet inom telekom hos grundarna, ägarna och investerarna – så de är inga nybörjare i branschen.

Deras största fokusområde ligger på att vara en ärlig och enkel operatör som erbjuder fri surf till ett rimligt pris. Som privatperson kan du teckna abonnemang med 6 GB surf eller abonnemang med fri surf. Det finns också företagsabonnemang.

Du kan om du vill välja att betala för fri surf för ett helt år på direkten och betalar då endast för 10 månader.

Operatören är helt digital och kundtjänst finns enbart på nätet.

Största nackdelen med operatören är att täckning inte finns speciellt utbredd i Norrland eller på landsbygden.

Vad erbjuder Chilimobil?

Förutom privat- och företagsabonnemang kan du också mobilt bredband hos Chilimobil. Som privatperson kan du välja mellan tre olika storlekar på abonnemanget:

1. 50 GB för 249 kronor i månaden
2. 100 GB för 299 kronor i månaden
3. Fri surf för 449 kronor i månaden

Som företag kan du välja på samma abonnemang till samma priser, fast då är priset exklusive moms.

Köpet du mobilt bredband får du ett SIM-kort som kan användas i en Ipad eller en router och passar bra om du inte redan har bredband hemma, eller vill kunna ta med dig bredbandet till exempelvis sommarstugan under sommaren.

Du kan också handla mobiltelefoner och tillbehör via Chilimobil. Du kan välja att köpa helt nya mobiltelefoner eller begagnade telefoner som de kallar för Reloved! De begagnade telefonerna är använda men helt fabriksåterställda, och är ett klimatsmart alternativ. Passar också bra för dig som inte vill eller kan lägga ut pengar för en helt ny telefon.

Du kan välja att betala hela telefonen på direkten eller delbetala i antingen 12 eller 36 månader, beroende på priset. Delbetalningen sker via Klarna.

Som ny kund hos Chiliabonnemang får du Viaplay helt gratis i tre månader. Efter dina tre månader kan du fortsätta att vara kund hos Viaplay eller säga upp det.

Är Chilimobil bra?

Ja, det tycker vi. Speciellt om du vill ha fri surf.

Har Chilimobil 5G?

Nej, och det finns inte heller några planer på detta vad vi på Alla Mobilabonnemang vet.

Hur kontaktar man Chilimobil?

Du kontaktar kundtjänst via chatt på hemsidan eller Facebook Messenger, alternativt mail eller kontaktformulär.