Chilimobil omdöme

Chilimobil är en relativt ny mobiloperatör på den svenska marknaden, vi tar reda på vad kunderna tycker om operatören.

Chilimobil abonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Chilimobil omdöme abonnemang sammanfattning

Mobilnät: Tre

Täckning: 99% av Sverige

Normalhastighet: 30-1000 Mbit/s

Abonnemang för:

Företag
Senior (+55 år)
Barn (-18 år)
Student
Familj

Inom EU:

Ringa
Surfa

Kundtjänst:

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Chilimobil

Chilimobil ägare är Chilimobil Sweden AB och är en helt fristående operatör som är ny på den svenska marknaden. Företaget ägs av grundare, anställda och investerare som har över 100 års erfarenhet i telekombranschen.

Chilimobil har som målsättning att utmana övriga mobiloperatörer på marknaden och erbjuda något mycket bättre och billigare för sina kunder. Operatören har inga bindningstider på sina abonnemang och endast upp till en månad uppsägningstid.

Chilimobil vill vara en så ärlig mobiloperatör som möjligt och göra det enkelt för sina kunder.

4/5 (250) Trustpilot

Fördelar & nackdelar

  • Fri surf till bra priser

  • Prisvärda begagnade telefoner

  • Rikigt bra erbjudanden

  • Ingen kundtjänst via telefon

  • Bristfällig täckning i landets norra delar och på landsbyggden

Chilimobil täckning

Chilimobil Sverige är en helt fristående operatör men en bra fråga är ändå Chilimobil vilket nät de använder sig av? Chilimobil nät är samma som 3 Sveriges nät.

Du kan därför få Chilimobil täckning på samma ställen som Tre har täckning, och det ska innebära att 98,9 % av Sveriges befolkning kan få täckning via dem. Det finns dock faktorer som gör att täckningen kan variera, exempelvis antal personer som befinner sig på nätet just för tillfället.

Chilimobil har bäst täckning i södra delen av Sverige där de flesta ställen har både 3G och 4G. Bor du längst med kusten i norra Sverige kan du räkna med 3G mottagning, medan norrlandsinland har dålig täckning.

Generellt sätt är deras täckning bäst i större städer med omnejd och bor du på landet finns det operatörer med betydligt mycket bättre täckning.

Kolla in deras täckningskarta

Användarvänlighet

Många operatörer går idag ut med att de vill vara enkla och kundcentrerade och det gör även Chilimobil operatör. De påstår sig själva vara en ärlig operatör som vägrar att lura kunder med påträngande erbjudanden, dyra priset och dålig kundservice.

Vi är beredda att hålla med och tycker att Chilimobil känns väldigt enkelt och användarvänligt. Vi gillar att det endast finns abonnemang med fri surf, där det billigaste är för den som mest använder telefonen till att ringa, smsa och surfa med och resterande där man kan göra precis vad man vill på nätet utan att oroa sig över hastigheten. På så vis slipper man fundera och hålla på och dutta mellan exempelvis 8 och 10 GB surf.

Det är inte vanligt att de billigare operatörerna erbjuder ett abonnemang med fri surf. Det gör att du kan ersätta ditt internet i hemmet om du har det och endast surfa på ditt mobilabonnemang.

Många Chilimobil omdöme från kunder är mycket positiva och många vittnar om att det var enkelt att teckna, bra mottagning samt att kundtjänsten är väldigt bra.

Det är enkelt att teckna abonnemang via Chilimobil och du gör det i ett nafs via deras hemsida. Alla abonnemang är utan bindningstid, vilket innebär att du kan säga upp abonnemanget där du vill. Däremot är det upp till en månads uppsägningstid, men det är ändå helt rimligt tycker vi.

Något vi gillar hos Chili, som verkligen sätter användaren i fokus är deras kompisrabatt. För varje kompis du värvar, får både du och kompisen 10 kronors rabatt i månaden. Värvar du tillräckligt många kompisar kan du alltså rent teoretiskt få ett helt kostnadsfritt mobilabonnemang.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

Något vi tycker är viktigt hos mobiloperatörer är att det ska vara enkelt att hålla koll på sitt abonnemang. Chilimobil har en egen app som heter MittChili och där kan du sköta det mesta på egen hand.

Du kan kolla upp både PIN-kod och PUK-kod om du skulle ha råkat glömma dem. Du kan också kontrollera hur mycket surf du har kvar om du har tecknat abonnemanget med begränsad surf. I appen kan du även fixa med dina kompispriser så att du kan värva vänner och få rabatterat pris.

Du kan betala ditt abonnemang både med kort och med faktura. Betalningen ska alltid vara inne senast den 27:e varje månad.

Väljer du kortbetalning kommer summan automatiskt att dras från ditt kort den 27:e i månaden och ingen kreditupplysning kommer att göras på dig.

Väljer du att betala med faktura kommer Chilimobil att göra en kreditupplysning på dig innan ditt abonnemang godkänns. Fakturan skickas till dig digitalt via epost.

Kundtjänst

Chilimobil är en helt digital mobiloperatör och även kundtjänsten är helt digital. Det innebär att det inte finns någon telefonsupport tillgänglig. Det här är vanligt bland lågprisoperatörerna och kan ibland kännas lite irriterande. Men Chilimobil är ärliga från första början och utger sig för att vara en helt digital operatör.

Trots avsaknaden av telefonsupport är det enkelt att komma i kontakt med kundservice. På vardagar mellan klockan 8 och 17 är det enklast att nå dem via deras chatt på hemsidan eller via chatt på Facebook Messenger. Genom chatt får du svar med kundtjänsten relativt omgående.

Behöver du komma i kontakt med Chilimobil utanför deras öppettider kan du skicka mejl eller fylla i deras kontaktformulär på hemsidan. Via dessa kontaktvägar får du alltid svar inom 24 timmar.

När vi läser omdömen om Chilimobil är det just den hjälpsamma kundservicen många kunder hyllar.

Jämförelse

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört Chilimobil i följande artiklar:

Chilimobil eller Telia

Chilimobil eller Telenor

Summering

Chilimobil är en ny operatör på den svenska marknaden, operatören är helt fristående och är alltså inte dotterbolag eller systeroperatör till någon annan. Däremot finns det över 100 års erfarenhet inom telekom hos grundarna, ägarna och investerarna – så de är inga nybörjare i branschen.

Deras största fokusområde ligger på att vara en ärlig och enkel operatör som erbjuder fri surf till ett rimligt pris. Det finns också företagsabonnemang.

Operatören är helt digital och kundtjänst finns enbart på nätet.

Största nackdelen med operatören är att täckning inte finns speciellt utbredd i Norrland eller på landsbygden.

Vanliga frågor

Är Chilimobil bra?

Ja, det tycker vi. Speciellt om du vill ha fri surf.

Har Chilimobil 5G?

Ja, och det gäller på deras dyraste abonnemang som kostar 399 kronor i månaden.

Hur kontaktar man Chilimobil?

Du kontaktar kundtjänst via chatt på hemsidan eller Facebook Messenger, alternativt mail eller kontaktformulär.