Hallon eller Telia

Hallon är en växande operatör som har billiga abonnemang, särskilt jämfört med Telia som är en av jättarna på marknaden.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bättre valet av operatör för de flesta. Slutsatsen baseras i Hallons fantastiska priser och villkor. Hallons priser slår Telias med hästlängder.

Mobilnättretelia
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån129.00-669.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Båda operatörer bjuder på fria samtal och sms i sina abonnemang, men Telia erbjuder även fria mms. Gällande bindningstid så är det något varken Telia eller Hallon har. Telia har en månads uppsägningstid, medan Hallon inte har någon uppsägningstid. I vissa abonnemang hos Telia kan du surfa fritt i de mest populära sociala medierna utan att din surfmängd påverkas.

Alla har olika krav på sina mobilabonnemang, och är villiga att betala olika mycket. För att avgöra vilken operatör som har mest prisvärda abonnemang har vi valt att jämföra abonnemang baserat på surfmängd.

Täckning: Telia är bättre

Hallon använder Tres nät som täcker stora delar av Sverige. Tre har valt att fokusera sitt nät på de mest folktäta områden, vilket innebär att i stadsmiljöer kan Hallon erbjuda väldigt bra täckning. Telias nät har däremot röstats fram till det bästa mobilnätet. Telia använder sig av sitt egna nät, och är svårslagna gällande täckning. Telias nät är väldigt utbyggt och du har bra täckning i princip vart som helst.

3G, 4G och 5G

Både Hallon och Telia har väldigt god funktion för 3G och 4G. Telia har dock bättre funktion för 4G om man tittar över hela landet. 5G är framtidens nät, och många operatörer har hoppat på 5G tåget. Hallon är ett dotterbolag till Tre, och har inte samma förutsättningar som Tre har gällande vissa typer av tjänster. Hallon fokuserar istället på att hålla nere sina priser. Därför har 5G endast lanserats under andra delen av 2023, men de ligger inte i framkant gällande 5G utbyggnationerna. Telia har däremot väldigt god funktion för 5G, vilket innebär att Telia vinner över Hallon gällande bäst funktion för 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Telias täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bättre valet av operatör för de flesta. Slutsatsen baseras i Hallons fantastiska priser och villkor. Hallons priser slår Telias med hästlängder, och du får mycket mer surf för pengarna. Hallons täckning är också i de allra flesta fall väldigt bra.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig.

Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den.

Till Hallon

För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar Telia miljarder på att bygga det digitala samhället, de bygger Framtidens nät. De vill förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder.

För att kunna erbjuda de bästa tjänsterna, bygger de ut fiber, VDSL och 5G för snabbare bredband och bättre kvalitet i mobilnäten.

Till Telia