Tre eller Halebop

För att veta vilken mobiloperatör som passar dig bäst är det bra att jämföra. Därför har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört Tre och Halebop.

Utifrån dessa punkter är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är det bästa alternativet i jämförelse med Halebop för de allra flesta. Tre har fantastiska priser och grym täckning även med 5G.

Mobilnätteliatre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf2-300 GB2-300 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass149.00-759.00 kr/mån199.00-1064.00 kr/mån

Pris: Halebop är billigare

Att jämföra priser mellan olika operatörer kan vara svårt eftersom Tre och Halebop erbjuder olika typer av abonnemang. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i sina abonnemang. Ett undantag är Halebops mini abonnemang som har sina begränsningar gällande sms och samtal.
Både Tre och Halebop har en uppsägningstid på en månad, och ingen bindningstid. Hos Halebop kan du dock spara din surf till nästa månad, vilket du inte kan hos Tre.

För att lättare jämföra priserna på abonnemangen har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört olika typer av abonnemang för att se vilket alternativ som är mest prisvärt.

Täckning: Tre är bättre

Tre använder sig av sitt egna nät, som täcker stora delar av Sverige, men har sämre täckning i norra Sverige. Halebop använder sig av Telias nät, vilket är väldigt täckande. Att ta hänsyn till är att Tre har bättre täckning på vissa platser i Sverige än Halebop.

Fördelen med Tres nät är att det har bättre 5G täckning över hela landet. Slutsatsen här blir då att Tres täckning är mer framtidssäker tack vare den snabba 5G utbyggnaden.

3G, 4G och 5G

När det kommer till 3G och 4G har både Tre och Halebop väldigt bra funktion. När det kommer till 5G så bygger alla operatörer ut för tillfället. Tre har idag 5G täckning i många större städer.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Halebops täckningskarta.

Slutsats: Tre är bättre

Utifrån dessa punkter är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är det bästa alternativet för de allra flesta. Tre har fantastiska priser och grym täckning även med 5G.

Detta gör att Tre har svårt att slå Halebop just vad gäller pris, eftersom att man satsar så hårt på ny teknik. I nuläget har Halebop inte full tillgång till den 5G som Telia bygger, även om operatörerna delar nät. Därför vinner Tre, eftersom att operatören i skrivande stund är mer framtidssäker.

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre

Halebop tror på den kreativa kraften och styrkan i att låta Halebop formas och förändras tillsammans med andra. Därför låter de unga kreatörer skapa fritt tillsammans med dem – vilket leder till alltifrån låtar och möbelkollektioner till dokumentärfilmer och neonkonst. Under åren har det också blivit ett eget matprogram, en podd, en helt egen restaurangguide och mycket mer.

Till Halebop