Tre eller Telenor

Att jämföra operatörer är viktigt när du ska välja mobilabonnemang. Alla Mobilabonnemang har jämfört Tre och Telenor.

Trots att båda Tre och Telenor har sina fördelar väger fördelarna för Tre tyngre. Tre erbjuder fantastisk täckning och bra erbjudanden i mellan-prisklassen. Vill du ha ett så litet och billigt abonnemang som möjligt, är Tre det mest prisvärda alternativet.

Mobilnättretelenor
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf5-1000 GB5-1000 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass199.00-1064.00 kr/mån219.00-879.00 kr/mån

Pris: Telenor är billigare

De egenskaper som Tre och Telenor delar är att båda erbjuder fria samtal, sms och mms. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, och båda har en månads uppsägningstid.


En gemensam faktor för de två operatörerna är att båda erbjuder olika typer av familjeabonnemang. Telenor erbjuder möjligheten att samla sin familj i ett abonnemang, och därmed få bättre pris. Tanken är att man delar på surfen från ett vanligt abonnemang. Väljer man obegränsad surf så får alla familjemedlemmar obegränsat med surf i familjeabonnemanget. Desto fler personer man inkluderar i sitt familjeabonnemang, desto billigare pris blir det per person. Tre erbjuder att lägga till personer i ditt famileabonnemang för 129 kr per person och månad.

För att avgöra vilken av dessa operatörer som har bäst pris på sina abonnemang har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört priset på olika typer av abonnemang hos de två operatörerna

Täckning: Tre är bättre

Tre och Tele2 är som tidigare nämnt två av de stora operatörerna vi har i Sverige, och de använder sina egna nät. Båda operatörer erbjuder fantastiskt bra täckning, men Tele2 har betydligt mycket bättre. Tele2 har utsetts till att ha Sveriges bästa nät i ett genomfört test, och även om olika liknande test tyder på olika operatörer, kan inte Tres nät jämföras med Tele2s.

3G, 4G och 5G

Både Telenor och Tre använder sig av sina egna respektive nät, och har båda bra täckning. Tre har inte lika bra täckning uppe i norra Sverige jämfört med Telenor, men Tres täckning är väldigt bra över hela landet, och slår på vissa ställen Telenor med hästlängder.

3G, 4G och 5G

När det kommer till 3G, 4G och 5G så har både Telenor och Tre bra funktion. Mycket är på gång när det kommer till utbyggnationer av 5G runt om i landet, och Telenor och Tre är inga undantag. När det kommer till täckning av 5G så kan båda operatörerna erbjuda 5G i ett flertal städer:

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Telenors täckningskarta.

Slutsats: Tre är bättre

Detta har varit en jämn match mellan Tre och Telenor. Trots att båda operatörer har sina fördelar så väger fördelarna för Tre tyngre. Tre erbjuder fantastisk täckning och bra erbjudanden i mellan-prisklassen. Vill du ha ett så litet och billigt abonnemang som möjligt, så är Tre det mest prisvärda alternativet. Vill du ha så mycket surf som möjligt för pengarna, så är Tre också rätt alternativ. Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att de flesta letar efter ett abonnemang i en prisklass och storlek någonstans i mitten. Inte minimalt med surf, och inte alltid obegränsat. Därför är vår slutsats att Tre är det bästa valet för de flesta. Dessutom har Tre grym infrastruktur för 5G.

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre

För Telenor kommer människan alltid först. Och tekniken först därefter. Du ska alltid kunna vara uppkopplad med de och det som betyder mest för just dig. Var du vill. När du vill. Det är därför Telenor finns och det är därför de investerat miljarder i mobila nät och fiber över hela Sverige.

Till Telenor