Tre eller Comviq

Det vara svårt att avgöra vilken operatör som är bäst med så många valmöjligheter. Alla Mobilabonnemang jämfört Tre och Comviq.

Utifrån denna information är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är bättre för de flesta i jämförelse med Comviq. Detta grundar sig i deras fantastiska priser och deras svårslagna täckning, speciellt vad gäller 5G.

Mobilnättele2tre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf2-100 GB2-100 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass75.00-837.00 kr/mån199.00-1064.00 kr/mån

Pris: Comviq är billigare

För att avgöra vilken operatör som har bäst priser behöver vi först veta vad som operatörerna erbjuder. Både Tre och comviq erbjuder fria samtal och sms till sina kunder.

Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid. Tre har en månads uppsägningstid, och ingen bindningstid.

För att jämföra abonnemangspriserna operatörerna erbjuder har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört olika abonnemang utifrån surfmängd.

Täckning: Tre är bättre

Både Tre och Comviq har väldigt bra täckning. Tre använder sitt egna nät, och har fokuserat på att täcka de mest folktäta områdena i Sverige för att ge så många som möjligt så bra täckning som möjligt.

Comviq är en speciell operatör, då de använder sig av två stora operatörers nät. Comviq använder sig nämligen av Tele2 och Telenors nät, för att få så bra täckning som möjligt. Detta har resulterat i fenomenal täckning över hela landet, som är snäppet mer täckande än Tre.

3G, 4G och 5G

Både Tre och Comviq har god funktion för 3G, 4G och 5G. Det som intressant med Comviq är att de använder olika nät för olika funktioner. För 2G använder de samma nät som Tele2 och Telenor, de har nyligen slagit ihop.

För 3G använder sig Comviq av Tele 2, och för 4G både Tele2 och Telenor. Detta gör att Comviq har otrolig täckning över stora delar av landet.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Comviqs täckningskarta.

Slutsats: Tre är bättre

Utifrån denna information är vår slutsats på Alla Mobilabonnemang att Tre är bättre för de flesta. Detta grundar sig i deras fantastiska priser och deras svårslagna täckning, speciellt vad gäller 5G. Tre har varit smarta och gjort de dem kan för att konkurrera med giganterna inom mobiloperatörerna. Dessutom är Comviq dyrare än Tre för dig som vill ha obegränsat med surf, eller i alla fall mer än 40 GB. Varför de inte har ett alternativ som är obegränsad surf kan vara för att kunna hålla ner sina priser. Tre är därför att föredra för de allra flesta, och har du behovet av mer surf än 40 GB så är Tre dessutom ett billigare alternativ för dig.

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre

Idag är Comviq en av Sveriges största och snabbast växande operatörer. För att kunna hålla låga priser för våra kunder har vi valt bort kostsam infrastruktur som egna fysiska butiker och istället satsat på en stark digital närvaro. Våra mobilabonnemang säljs uteslutande online och via vår kundservice. Comviqs samarbete med över 15,000 återförsäljare gör deras affärsmodell unik. 

Till Comviq