Hallon eller Fello

När du väljer mobilabonnemang, titta på vad respektive operatör erbjuder. För att göra detta lättare har vi jämfört Hallon och Fello.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon för de flesta är det bästa valet av operatör. Den största orsaken till detta är att Hallon har fantastiska priser på sina abonnemang. Värt att nämna är att priserna, villkoren och täckningen mellan Hallon och Fello är väldigt lika.

Mobilnättretelia
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s67 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån47.50-137.50 kr/mån

Pris: Fello är billigare

Både Hallon och Fello marknadsför sig som enkla och okomplicerade operatörer, och därför har ingen av dem någon bindningstid eller uppsägningstid på sina abonnemang. Hallon erbjuder fria samtal och sms i samtliga abonnemang. Du får även möjligheten att skicka sms runt till hela världen utan extra kostnad. Fello erbjuder fria samtal i Sverige, samt fria sms och mms till hela världen. Båda operatörer ger dig möjligheten att spara din oanvända surf. Hos Hallon kan du spara upp till 100 GB och hos Fello kan du spara upp till 25 GB.

För att se vilka abonnemang som erbjuder bäst pris har vi på Alla Mobilabonnemang ställt liknande abonnemang emot varandra, baserat på surfmängd.

Täckning: Hallon är bättre

Hallon använder Tres nät, medan Fello använder sig av Telias nät. Tres nät är väldigt bra, och bättre än Telias enligt erfarenheter som vi på Alla Mobilabonnemang haft när vi testat. Däremot är det inte lika utbyggt i norra Sverige som Telias nät är. Telias nät är otroligt bra och är väldigt utbyggt över landet.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang blir därmed att Hallon, tack vara Tres fantastiska täckning, har bättre täckning än Fello och Telia, däremot gäller det inte dig som bor i norra Sverige, då är Fello med Telias nät att föredra.

3G, 4G och 5G

När vi tittar på 5G, så har både Hallon och Fellos nätleverantörer funktion för detta. Trots det så har varken Hallon eller Fello någon funktion för 5G i dagsläget. Mindre operatörer som ofta erbjuder bättre priser på sina abonnemang, har ofta mindre budget än de stora operatörerna som Tre och Telia. I nuläget är det endast Hallon som av dessa som erbjuder 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Fellos täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår subjektiva slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon för de flesta är det bästa valet av operatör. Den största orsaken till detta är att Hallon har fantastiska priser på sina abonnemang. Men värt att nämna är att priserna mellan Hallon och Fello är väldigt jämna. I kategorin om ett litet abonnemang vann Fello, men hos Hallon kan du få 1 GB mer för bara några kronor till. En annan stor nackdel Fello har är att de inte har något abonnemang över 24 GB.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den.

Till Hallon

Fello har inte kunder – de har fellos. De behandlar våra abonnenter som vi själva vill bli behandlade. Alla fellos ska vara nöjda och glada!

Fello använder Telias nät! Det betyder att du som fello får exakt samma täckning i 2G, 3G och 4G nätet som Telias och Halebops kunder. 

Till Fello