Tre eller Tele2

En operatör är mer än sina abonnemang. Mobiloperatörer erbjuder olika specifikationer till olika priser. Är Tre eller Tele2 bäst?

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Tre är den bättre operatören i jämförelse med Tele2 för de flesta. Tre har riktigt grymt nät, samt är i framkanten av 5G utvecklingen i landet. Tre har dessutom lite bättre priser än Tele2.

Mobilnättele2tre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf5-1000 GB5-1000 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass219.00-1005.00 kr/mån199.00-1064.00 kr/mån

Pris: Tre är billigare

Varken Tre eller Tele2 har någon bindningstid på sina abonnemang. Båda operatörer har en månads uppsägningstid. Hos Tre får du fria samtal, sms och mms i samtliga abonnemang, och möjligheten att använda din surf i hela EU. I de tre största abonnemangen får du även tillgång till 3världen, vilket innebär att du kan surfa som hemma i 50 extra länder. Hos Tele2 får du fria samtal och sms i Sverige, samt möjligheten att använda din mobildata inom EU.

För att avgöra vilken operatör som har billigast abonnemang, har vi jämfört olika typer av abonnemang med olika surfmängder.

Täckning: Tele2 är bättre

Tre och Tele2 är som tidigare nämnt två av de stora operatörerna vi har i Sverige, och de använder sina egna nät. Båda operatörer erbjuder fantastiskt bra täckning, men Tele2 har betydligt mycket bättre. Tele2 har utsetts till att ha Sveriges bästa nät i ett genomfört test, och även om olika liknande test tyder på olika operatörer, kan inte Tres nät jämföras med Tele2s.

3G, 4G och 5G

Tele2 och Tre har båda bra funktion för 3G och 4G. Mycket utvecklas och byggs ut i nuläget gällande 5G, och Tele2 och Tre är inga undantag. Båda operatörer erbjuder 5G till sina kunder i ett antal städer. Utbyggnationer av 5G är i full rulle, men i dagsläget har Tele2 bättre funktion för 5G än Tre, eftersom de har byggt ut i så många städer redan.

För att enklast kolla status på täckning så finns Tres täckningskarta & Tele2s täckningskarta.

Slutsats: Tre är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Tre är den bättre operatören för de flesta. Tre har riktigt grymt nät, samt är i framkanten av 5G utvecklingen i landet. Tre har dessutom lite bättre priser än Tele2.

Tre Skandinavien startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. Sedan dess har vi växt med enorm hastighet och äger och driver idag 3G-, 4G- och 5G-mobilnät i både Sverige och Danmark.

Till Tre

Tele2s vision är att skapa förutsättningar för ett samhälle med obegränsade möjligheter. Med deras toppmoderna mobilnät och bredband framtidssäkrar de hela länder. Tele2 arbetar för cirkulär ekonomi, jämlikhet och tryggare barn online. Deras tjänster kopplar samman människor, företag och samhället i stort.

Till Tele2