Chilimobil eller Telia

Att jämföra operatörer är viktigt du ska välja ett mobilabonnemang, men vilken vinner i testet mellan Chilimobil och Telia?

Vår slutsats är att Chilimobil är bättre för de allra flesta än Telia. Detta grundar sig framförallt i deras fantastiska priser på abonnemang och generellt sätt schysstare villkor.

Mobilnätteliatre
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf1-1000 GB1-1000 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass129.00-669.00 kr/mån65.00-399.00 kr/mån

Pris: Chilimobil är billigare

För att jämföra två olika operatörer på detta sätt behöver man ha flera saker i åtanke. För det första så är det olika abonnemang med olika erbjudanden som respektive operatör erbjuder.

Varken Chilimobil eller Telia har någon bindningstid och båda har en uppsägningstid på en månad. Båda operatörer bjuder fria samtal och sms i samtliga abonnemang. En stor skillnad mellan de två operatörerna är att Chilimobil erbjuder Viaplay kostnadsfritt till alla nya kunder i 3 månader.

För att lättare jämföra dessa två operatörer har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört olika punkter för att se vilken operatör som är mest prisvärd i de olika kategorierna.

För dig som vill ha ett väldigt billigt abonnemang vinner Chilimobil. Det billigaste abonnemanget hos Chillimobil ger dig fri surf för 129 kr/mån. Det minsta abonnemanget hos Telia ger dig 0,2 GB surf för 129 kr/mån.

För dig som vill ha så mycket surf som möjligt vinner Chilimobil. Det bästa abonnemanget hos Chilimobil ger dig obegränsad GB surf med full 5G hastighet för 399 kr/mån. Telia ger dig obegränsat GB surf för 609 kr/mån.

Täckning: Telia är bättre

Telia är en av de fyra mobiloperatörerna som använder sig av sitt egna nät, och de har otroligt bra täckning. Chilimobil använder sig av Tres nät. Trots att Chilimobil erbjuder bra täckning så går det inte att jämföra med Telias täckning. I framförallt norra Sverige presterar Telia betydligt mycket bättre när det kommer till täckning.

Något att ta hänsyn till är att trots att Telia täcker en större del av Sverige, så kan Chilimobil och Tres nät vara ett bra alternativ och erbjuda väldigt bra täckning på många platser i Sverige.

Kortfattat kan man säga att båda är grymma, men rent tekniskt sätt är Telia bättre. Tänk på att bara för att Telia har bättre täckning rent generellt, finns det många platser där Telenor har bättre täckning än Telia. Eftersom att båda näten är så utbyggda är detta knappast en anledning till att välja Telia före A3.

3G, 4G och 5G

Både Telianätet och Tres nät som Chilimobil använder har god funktion för 3G och 4G. När det kommer till 5G så sker utbyggnader konstant, och tre jobbar snabbt för att bygga ut för 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Telias täckningskarta & Chilimobils täckningskarta.

Slutsats: Chilimobil är bättre

Vår subjektiva slutsats är att Chilimobil är bättre för de allra flesta än Telia. Detta grundar sig framförallt i deras fantastiska priser på abonnemang. Det första man ser när man tittar efter ett mobilabonnemang är oftast priset. Trots att täckning, service och bindningstid är relevant så är priset det första intrycket många får. Därför ser vi att Chilimobil är en operatör som passar de flesta som har priset i åtanke när de väljer abonnemang. Chilimobil har med tres nät också väldigt bra täckning, och kan trots att Telia har bättre täckning, vara tillräcklig beroende på vart du befinner dig.

Chilimobil är operatören som inte ägnar sig åt påträngande försäljning, långa bindningstider, höga priser eller dålig Kundservice. De är helt fristående från de stora operatörerna och utmanar svenska mobilanvändares förväntningar om en 100% digital, prisvärd och ärlig operatör. De ingår i Tres nät och satsar på helt egen teknik och bredd när det gäller Kundservice, self-service (MittChili) och utbud av tjänster.

Till Chilimobil

Telia är en av de största investerarna i svensk infrastruktur och de ser att det är nödvändigt för att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar de miljarder på att bygga det digitala samhället, som de kallar Framtidens nät. Telia vill förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare till kunderna.

Till Telia