Hallon eller Comviq

Hallon har sjukt bra priser på sina abonnemang, men Comviq har funnits med länge och sägs ha Sveriges nöjdaste kunder.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang, är att Hallon är det mest prisvärda alternativet i jämförelse med Comviq för de flesta eftersom att täckningen är grym över stora delar av Sverige, och möjligheten till 5G är stor. Dessutom är Hallon ofta rent ut sagt billigare.

Mobilnättretele2
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s515 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån75.00-837.00 kr/mån

Pris: Comviq är billigare

Ett problem som kan uppstå när man ska välja mobiloperatör är att det finns så många olika operatörer och abonnemang att välja mellan. Därför har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört Hallon och Comviq. För att se vilken operatör som är mest prisvärd, tittar vi först på vad som ingår i abonnemangen.

Hallon har varken någon bindningstid eller uppsägningstid, vilket ger en klar fördel. Comviq använder samma strategi, och har varken någon bindningstid eller uppsägningstid. Båda operatörer erbjuder fria samtal och sms i sina abonnemang, samt erbjuder dig att spara din oanvända surf. Comviq erbjuder dig fria sms och samtal inom EU, och olika mycket surf, beroende på ditt val av surfmängd.

För att jämföra priser har vi på Alla Mobilabonnemang jämfört abonnemang med olika surfmängd.

Täckning: Hallon är bättre

Både Hallon och Comviq har otroligt bra nät, men det finns alltid någon som är bättre än den andra. Hallon använder sig av Tres nät, vilket är fantastiskt bra i folktäta områden, men sämre i norra Sverige. Comviq använder sig av Tele2 och Telenors nät, vilket ger en bra täckning över i princip hela landet.

För 3G använder sig Comviq av Tele2s nät, och för 4G Tele2s och Telenors nät tillsammans. Även om Tres nät är helt otroligt och täcker en stor del av Sveriges befolkning, kan det inte jämföras med kombinationen av Tele2 och Telenors nät som Comviq använder i norra delarna av Sverige.

3G, 4G och 5G

Både Hallon och Comviq har god kapacitet gällande 3G och 4G. Eftersom Comviq får Tele2s och Telenors kapacitet för 4G så får det otroligt bra kapacitet. Både Hallon och Comviq erbjuder 5G.

För att enklast kolla status på täckning så finns Comviqs täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang, är att Hallon är det mest prisvärda alternativet för de flesta eftersom att täckningen är grym över stora delar av Sverige, och möjligheten till 5G snart är stor. Dessutom är vår uppfattning att Hallon egentligen är billigare, då tabellen ovan är lite missvisande.

Utifrån detta vill vi visa på att vilket abonnemang som blir bäst för dig, beror på den exakta surfmängden du efterfrågar. I specifikt denna kategori är Hallon egentligen mer prisvärd, eftersom prisskillnaden är så pass liten.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den. Enkelt och billigt.

Till Hallon

Comviq en av Sveriges största och snabbast växande operatörer. För att kunna hålla låga priser för våra kunder har de valt bort kostsam infrastruktur som egna fysiska butiker och istället satsat på en stark digital närvaro. Deras mobilabonnemang säljs uteslutande online och via kundservice. Samtidigt fortsätter kontantkorten att vara en viktig del för Comviq och deras goda samarbete med våra mer än 15,000 återförsäljare bidrar till att göra vår affärsmodell unik

Till Comviq