Hallon eller Vimla

Alla står någon gång inför valet att välja en mobiloperatör. Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört Hallon och Vimla.

Vår slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bästa valet av operatör för de flesta. Hallon har trots allt lite bättre priser än Vimla, även om det är väldigt jämnt. När det kommer till täckning är den väldigt snarlik mellan operatörerna.

Mobilnättretelenor
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s67 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf4-200 GB4-200 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass19.00-769.00 kr/mån20.00-20.00 kr/mån

Pris: Hallon är billigare

Att jämföra priser mellan olika mobiloperatörer kan vara svårt, eftersom olika operatörer har abonnemang med olika surfmängder, och olika villkor. När det kommer till Hallon och Vimla så har det faktiskt ganska mycket gemensamt. Varken Hallon eller Vimla har någon uppsägningstid eller bindningstid, vilket är bra för dig som inte vill bli bunden till ett abonnemang.

Båda operatörer bjuder även på fria samtal och sms i sina abonnemang. En stor skillnad mellan de två är att Vimla erbjuder 10 kronor rabatt för varje person du tipsar om Vimla, om de tecknar abonnemang hos dem. Det gör att även om de redan har bra priser, kan de bli ännu bättre. Båda operatörer erbjuder även att du kan spara din oanvända surf.

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört operatörernas priser på abonnemang baserat på surfmängd, för att kunna avgöra vilken operatör som är mest prisvärd.

Täckning: Vimla är bättre

Hallon använder sig av Tre nät, vilket är väldigt bra, men det är som bäst i städer och i folktäta områden. Vimla använder sig av Telenor, som har ännu bättre täckning än Tre. Telenor har bättre nät jämnt över landet, medan Tre fokuserar mer på stadsmiljöer. Värt att nämna är att trots detta så kan Hallon på vissa platser ha bättre nät än Vimla, det beror på vart du är.

3G, 4G och 5G

När det kommer till 3G, 4G och 5G så har både Hallon Vimla väldigt bra funktion. Tyvärr har bara Hallon funktion för 5G. Både Tre och Telenor, vars internet Hallon och Vimla använder sig av, har lanserat 5G och bygger ut för fullt.

Eftersom Hallon har funktion för 5G i flertal städer, och Vimla inget stöd alls för 5G, så blir vår slutsats på Alla mobilabonnemang att Hallon är bättre i just den aspekten. Tre ligger helt enkelt lite före Telenor gällande 5G utbyggnationen.

För att enklast kolla status på täckning så finns Vimlas täckningskarta & Hallons täckningskarta.

Slutsats: Hallon är bättre

Vår subjektiva slutsats på Alla Mobilabonnemang är att Hallon är det bästa valet av operatör för de flesta. Hallon har trots allt lite bättre priser än Vimla, även om det är väldigt jämnt. När det kommer till täckning är den väldigt snarlik, vilket innebär att det bör fungera väldigt bra för de allra flesta, oavsett vilken operatör du väljer.

Hallon är den enkla mobiloperatören. De har tagit bort allt onödigt krångel, som bindningstider, kluriga fakturor och rörliga priser. Hos Hallon har du alltid fast pris och kan byta abonnemang eller operatör när det passar dig. Samtal och SMS ingår i alla våra mobilabonnemang, så allt du behöver välja är surfmängd. Dessutom sparas din oanvända surf tills du behöver den.

Till Hallon

Vimla är operatören som gillar att göra saker lite annorlunda. Det är kanske därför de aldrig har haft några bindningstider eller extra kostnader på några abonnemang. Vimla var även en av de första operatörerna som lät dig spara oanvänd surf. Hos Vimla stannar du för att du vill, inte för att du behöver. Välj mellan 1-100 GB och snacka obegränsat. 

Till Vimla