Jämför företagsabonnemang

Du som har förtag kan med fördel skaffa ett företagsabonnemang och ta kostnaden på företaget. Alla Mobilabonnemang jämför företagsabonnemang.

Ett företagsabonnemang är ett mobilabonnemang som du kan teckna på ditt företag, och därmed bokföra som en kostnad. Du får dessutom ofta tillgång till extratjänster som du som har företag kan dra nytta av, till exempel en inbyggd telefonväxel i abonnemanget hos din operatör.

0,5 GB surf för 99 kr/mån

4 GB surf för 329 kr/mån

15 GB surf för 399 kr/mån

50 GB surf för 399 kr/mån

Obegränsad surf för 499 kr/mån

Obegränsad surf för 249 kr/mån

6 GB surf för 249 kr/mån

25 GB surf för 299 kr/mån

Obegränsad surf för 399 kr/mån

6 GB surf för 99 kr/mån

25 GB surf för 149 kr/mån

50 GB surf för 199 kr/mån

100 GB surf för 249 kr/mån

Notera att vissa av priserna på Telenor varierar lite beroende på om du kan tänka dig bindningstid eller inte.

Alla företagsabonnemang att teckna 2021

OperatörSurfmängdPris
Tele 2Från 5 GB till obegränsad surfFrån 339 kr/mån
Hallon Från 6 GB till 100 GBFrån 99 kr/mån
TelenorFrån 0,5 GB till obegränsad surfFrån 99 kr/mån
TeliaFrån 3 GB till obegränsad surfFrån 349 kr/mån
TreEndast obegränsad surfAlltid 249 kr/mån
Alla företagsabonnemang att teckna med operatör, krav, surfmängd och pris specificerat.

Villkor för att teckna företagsabonnemang

För att kunna teckna ett företagsabonnemang krävs det såklart att du är företagare och att abonnemanget tecknas och används av ditt företag. Det spelar ingen roll vilken bolagsform du har, det fungerar lika bra för enskild firma som för aktiebolag eller handelsbolag. För att abonnemanget ska vara avdragsgillt brukar Skatteverket oftast kräva att du använder abonnemanget på en särskild företagsmobil och inte på din privata mobil.

Operatörer som erbjuder företagsabonnemang

I princip alla de större operatörerna erbjuder företagsabonnemang, och många av dem har helhetslösningar för ditt företag. Dessa lösningar passar ofta bra till de lite större företagen, men kan även passa bra för småföretagaren beroende på vilken bransch du befinner dig i.

Även en del lågprisoperatörer erbjuder företagsabonnemang och rent generellt brukar dessa abonnemang passa småföretagaren lite bättre.

I den här artikeln presenterar vi främst företagsabonnemangen men vi kommer också nämna vilka operatörer som erbjuder helhetslösningar för att du enklare ska kunna göra rätt val.

Urval av operatörer som erbjuder företagsabonnemang:

 • Hallon
 • Tele2
 • Telenor
 • Telia
 • Tre

Hallon

Hallon är en lågprisoperatör och de själva säger att deras företagsabonnemang riktar sig främst till småföretagare. Anledning till varför det passar bäst för småföretagare är för att abonnemanget fungerar precis som ett privatabonnemang, ett abonnemang till en person och de erbjuder inga andra lösningar.

Det finns fyra olika företagsabonnemang Hallon att välja på. Fria samtal och fria SMS ingår alltid i alla deras abonnemang och du har aldrig vare sig bindningstid eller uppsägningstid på ditt abonnemang från Hallon.

Företagsabonnemang hos Hallon

 • 6 GB surf. Kostar 99 kronor per månad
 • 25 GB surf. Kostar 149 kronor per månad
 • 50 GB surf. Kostar 199 kronor per månad
 • 100 GB surf. Kostar 249 kronor per månad

Tele2

Tele2 är en av de större operatörerna och erbjuder mycket bra helhetslösningar till företag. Förutom att teckna företagsabonnemang för mobilen hos Tele2 kan de hjälpa dig med bredband, fast telefoni, IT-tjänster, molntjänster och företagsväxel.

Tele2 har dessutom olika abonnemangserbjudanden för dig som har enskild firma jämfört med andra bolagsformer. Fria samtal och fria SMS ingår i alla abonnemang.

Företagsabonnemang för enskild firma hos Tele2

 • 5 GB surf. Kostar 189 kronor per månad
 • 15 GB surf. Kostar 229 kronor per månad
 • Obegränsad surf. Kostar 399 kronor per månad

Företagsabonnemang för övriga bolagsformer hos Tele2

 • 5 GB surf. Kostar 389 kronor per månad
 • 15 GB surf. Kostar 449 kronor per månad
 • 50 GB surf. Kostar 499 kronor per månad
 • Obegränsad surf. Kostar 649 kronor per månad

Priserna gäller när du tecknar abonnemang utan bindningstid.

Tele2 kan dessutom erbjuda 5G-nät i en del städer i Sverige, vilket gör att du kan surfa ännu snabbare än tidigare om din mobil stödjer 5G.

Telenor

Telenor Företag är en mycket populär tjänst hos många företagare då de erbjuder riktigt bra helhetslösningar. Dels erbjuder de i princip alla telekomtjänster ditt företag kan tänkas behövas men de erbjuder också bra rabatter för företag som använder sig mycket av Telenor.

Om hela företaget har företagsabonnemang Telenor kommer ni att få 10 % rabatt, plus att ni alltid ringer gratis till varandra inom företaget även om det finns kollegor utomlands. De kan också erbjuda en behovsanalys där de hjälper dig att ta fram vilken lösnings som är bäst för ditt företag.

Du som driver enskild firma får 100 kronor i rabatt på deras abonnemang med obegränsad surf.

Företagsabonnemang hos Telenor

 • 0,5 GB surf. Kostar 99 kronor per månad
 • 4 GB surf. Kostar 379 kronor per månad
 • 15 GB surf. Kostar 449 kronor per månad
 • 50 GB surf. Kostar 499 kronor per månad
 • Obegränsad surf. Kostar 599 kronor per månad

Fria samtal och fria SMS inom Sverige och de två största abonnemangen har 5G-nät. Priserna gäller utan bindningstid, abonnemang med bindningstid har andra priser.

Telia

Företagsabonnemang Telias nät är det som har bäst täckning enligt svenska företag visar en undersökning genom Kantar Sifo som gjordes under 2020. Precis som hos Telenor kan du hos Telia teckna helhetslösningar för alla telekomtjänster ditt företag kan behöva.

Du surfar alltid fritt på Microsoft 365 om du tecknar ett abonnemang på 15 GB eller större och du både ringer och smsar fritt inom Sverige.

Företagsabonnemang Telia heter Jobbmobil och kan tecknas av både större och mindre företag. Däremot får du som driver enskild firma eller är småföretagare ingen speciell rabatt, som en del andra operatörer erbjuder.

Företagsabonnemang hos Telia

 • 3 GB surf. Kostar 349 kronor per månad, och har som lägst 24 månaders bindningstid
 • 15 GB surf. Kostar 529 kronor per månad
 • 40 GB surf. Kostar 529 kronor per månad
 • Obegränsad surf. Kostar 649 kronor per månad

Priserna gäller utan bindningstid förutom det minsta abonnemanget som inte går att teckna utan bindningstid.

Tre

Även Tre är en mycket populär operatör för företagslösningar och kan erbjuda bland annat företagsabonnemang, bredband och företagsväxel.

För att göra det så enkelt som möjligt för dig som företagare har Tre valt att inte längre erbjuda flera olika företagsabonnemang, utan idag finns endast ett att välja på.

Abonnemanget heter 3Företag och kostar 249 kronor i månaden utan bindningstid. Då ingår obegränsad mängd surf, fria samtal och SMS och även tjänsten 3Världen som innebär att du kan surfa precis som hemma i 50 olika länder.

Viktigt att tänka på

Det första du behöver fundera över som företagare är om du endast vill ha ett mobilabonnemang eller om du vill kunna teckna fler tjänster och lösningar. Vill du exempelvis kunna ha en företagsväxel eller andra tjänster så som bredband och molntjänster behöver du se över om operatören erbjuder det du söker.

Precis som med alla andra abonnemang behöver du tänka ut vilka behov ditt företag har och vad det är du söker efter. Hur mycket surf behöver du ha på företagsabonnemanget? Ju mer surf desto högre kostnad vanligtvis.

Det viktigaste att tänka på är att alla priser som anges är exklusive moms, som det i princip alltid är när du som företagare handlar något. Men det är ändå bra att ha koll på så att du är beredd på att en högre summa än vad som står på abonnemanget kommer att faktureras, men momsen får du senare tillbaka av Skatteverket.

Något som också är viktigt att tänka på är att företagsabonnemanget inte får användas till privata ärenden. Precis som med allt annat när det kommer till företag, ska det vara avdragsgillt ska det vara en företagskostnad och inte något som gynnar dig även privat. Det innebär att har du anställda som du tecknar företagsabonnemang till måste de vara medvetna om detta, annars bryter ni troligtvis avtalet ni godkänner när ni tecknar abonnemanget.

Måste man ha företagsabonnemang?

Nej, ditt företag måste inte ha ett företagsabonnemang men om ditt företag är i behov av telefoni är det oftast mycket bra att ha det.

En del småföretag har väldigt lite behov av telefoni och då är det inte säkert att det är värt att teckna ett företagsabonnemang. Du som har enskild firma kan utan problem använda ditt privata abonnemang för att ringa om du gör det väldigt sällan, men du måste komma ihåg att du kan du inte göra avdrag för din telefoni eftersom du inte får göra avdrag för privata tjänster. Du kan exempelvis inte teckna företagsabonnemang Vimla, för att de har billiga abonnemang eftersom de inte erbjuder sin tjänst åt företag.

Som egenföretagare kan det ibland också vara svårt att inte arbeta för mycket och att skilja på arbetstid och fritid. Ett företagsabonnemang hjälper dig med detta, eftersom du helt enkelt stänger av telefonen när du slutar för dagen.

Har du flera anställda i ditt företag som behöver en mobiltelefon i tjänsten kommer du däremot absolut att behöva teckna företagsabonnemang, eftersom de inte ska behöva använda sitt privata abonnemang för arbetsrelaterade samtal.

Är företagsabonnemang på privat telefon ok?

En del telefoner har möjligheten att ha två SIM-kort i, och då kan du absolut ha ett SIM-kort med företagsabonnemanget och ett med ditt privata abonnemang.

Annars är det vanligtvis bäst att ha en separat telefon för företagsabonnemanget. Många gånger kan du få ett bra erbjudande om du köper telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang.

Vad är företagsabonnemang?

Ett företagsabonnemang är ett mobilabonnemang du som är företagare kan teckna och använda i tjänsten.

Vilket företagsabonnemang är bäst?

Är du småföretagare och endast vill ha ett mobilabonnemang är Hallon väldigt bra. Vill du däremot ha helhetslösningar bör du välja Tre eller Telenor.

Vad kostar ett företagsabonnemang?

Ett företagsabonnemang kommer att variera i pris mellan olika operatörer och beroende på mängden surf. Det billigaste kostar 99 kronor exklusive moms och det dyraste kostar runt 700 kronor.