Jämför företagsabonnemang

Du som har förtag kan med fördel skaffa ett företagsabonnemang och ta kostnaden på företaget. Alla Mobilabonnemang jämför företagsabonnemang.

Ett företagsabonnemang är ett mobilabonnemang som du kan teckna på ditt företag, och därmed bokföra som en kostnad. Du får dessutom ofta tillgång till extratjänster som du som har företag kan dra nytta av, till exempel en inbyggd telefonväxel i abonnemanget hos din operatör.

Jämför företagsabonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Operatörer med företagsabonnemang

Villkor för att teckna företagsabonnemang

För att kunna teckna ett företagsabonnemang krävs det såklart att du är företagare och att abonnemanget tecknas och används av ditt företag. Det spelar ingen roll vilken bolagsform du har, det fungerar lika bra för enskild firma som för aktiebolag eller handelsbolag. För att abonnemanget ska vara avdragsgillt brukar Skatteverket oftast kräva att du använder abonnemanget på en särskild företagsmobil och inte på din privata mobil.

Hallon

Hallon är en lågprisoperatör och de själva säger att deras företagsabonnemang riktar sig främst till småföretagare. Anledning till varför det passar bäst för småföretagare är för att abonnemanget fungerar precis som ett privatabonnemang, ett abonnemang till en person och de erbjuder inga andra lösningar.

Det finns fyra olika företagsabonnemang Hallon att välja på. Fria samtal och fria SMS ingår alltid i alla deras abonnemang och du har aldrig vare sig bindningstid eller uppsägningstid på ditt abonnemang från Hallon.

Tele2

Tele2 är en av de större operatörerna och erbjuder mycket bra helhetslösningar till företag. Förutom att teckna företagsabonnemang för mobilen hos Tele2 kan de hjälpa dig med bredband, fast telefoni, IT-tjänster, molntjänster och företagsväxel.

Tele2 har dessutom olika abonnemangserbjudanden för dig som har enskild firma jämfört med andra bolagsformer. Fria samtal och fria SMS ingår i alla abonnemang.

Telenor

Telenor Företag är en mycket populär tjänst hos många företagare då de erbjuder riktigt bra helhetslösningar. Dels erbjuder de i princip alla telekomtjänster ditt företag kan tänkas behövas men de erbjuder också bra rabatter för företag som använder sig mycket av Telenor.

Om ni är 20 eller fler på företaget kan ni få Telenors ramavtal. De kan också erbjuda en behovsanalys där de hjälper dig att ta fram vilken lösnings som är bäst för ditt företag.

Telia

Företagsabonnemang Telias nät är det som har bäst täckning enligt svenska företag visar en undersökning genom Kantar Sifo som gjordes under 2020. Precis som hos Telenor kan du hos Telia teckna helhetslösningar för alla telekomtjänster ditt företag kan behöva.

Företagsabonnemang Telia heter Jobbmobil och kan tecknas av både större och mindre företag. Däremot får du som driver enskild firma eller är småföretagare ingen speciell rabatt, som en del andra operatörer erbjuder.

Tre

Även Tre är en mycket populär operatör för företagslösningar och kan erbjuda bland annat företagsabonnemang, bredband och företagsväxel.

Viktigt att tänka på

Det första du behöver fundera över som företagare är om du endast vill ha ett mobilabonnemang eller om du vill kunna teckna fler tjänster och lösningar. Vill du exempelvis kunna ha en företagsväxel eller andra tjänster så som bredband och molntjänster behöver du se över om operatören erbjuder det du söker.

Precis som med alla andra abonnemang behöver du tänka ut vilka behov ditt företag har och vad det är du söker efter. Hur mycket surf behöver du ha på företagsabonnemanget? Ju mer surf desto högre kostnad vanligtvis.

Det viktigaste att tänka på är att alla priser som anges är exklusive moms, som det i princip alltid är när du som företagare handlar något. Men det är ändå bra att ha koll på så att du är beredd på att en högre summa än vad som står på abonnemanget kommer att faktureras, men momsen får du senare tillbaka av Skatteverket.

Något som också är viktigt att tänka på är att företagsabonnemanget inte får användas till privata ärenden. Precis som med allt annat när det kommer till företag, ska det vara avdragsgillt ska det vara en företagskostnad och inte något som gynnar dig även privat. Det innebär att har du anställda som du tecknar företagsabonnemang till måste de vara medvetna om detta, annars bryter ni troligtvis avtalet ni godkänner när ni tecknar abonnemanget.

Vanliga frågor om företagsabonnemang

Måste man ha företagsabonnemang?

Nej, ditt företag måste inte ha ett företagsabonnemang men om ditt företag är i behov av telefoni är det oftast mycket bra att ha det.

En del småföretag har väldigt lite behov av telefoni och då är det inte säkert att det är värt att teckna ett företagsabonnemang. Du som har enskild firma kan utan problem använda ditt privata abonnemang för att ringa om du gör det väldigt sällan, men du måste komma ihåg att du kan du inte göra avdrag för din telefoni eftersom du inte får göra avdrag för privata tjänster. Du kan exempelvis inte teckna företagsabonnemang Vimla, för att de har billiga abonnemang eftersom de inte erbjuder sin tjänst åt företag.

Som egenföretagare kan det ibland också vara svårt att inte arbeta för mycket och att skilja på arbetstid och fritid. Ett företagsabonnemang hjälper dig med detta, eftersom du helt enkelt stänger av telefonen när du slutar för dagen.

Har du flera anställda i ditt företag som behöver en mobiltelefon i tjänsten kommer du däremot absolut att behöva teckna företagsabonnemang, eftersom de inte ska behöva använda sitt privata abonnemang för arbetsrelaterade samtal.

Är företagsabonnemang på privat telefon ok?

En del telefoner har möjligheten att ha två SIM-kort i, och då kan du absolut ha ett SIM-kort med företagsabonnemanget och ett med ditt privata abonnemang.

Annars är det vanligtvis bäst att ha en separat telefon för företagsabonnemanget. Många gånger kan du få ett bra erbjudande om du köper telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang.

Vad är företagsabonnemang?

Ett företagsabonnemang är ett mobilabonnemang du som är företagare kan teckna och använda i tjänsten.

Vilket företagsabonnemang är bäst?

Är du småföretagare och endast vill ha ett mobilabonnemang är Hallon väldigt bra. Vill du däremot ha helhetslösningar bör du välja Tre eller Telenor.

Vad kostar ett företagsabonnemang?

Ett företagsabonnemang kommer att variera i pris mellan olika operatörer och beroende på mängden surf. Det billigaste kostar 129 kronor exklusive moms och det dyraste kostar runt 700 kronor.