Jämför pensionärsabonnemang

Du som är äldre än 65, och ofta även 55, kan skaffa ett mobilabonnemang till lägre pris med bättre villkor, men det är ändå bra att jämföra.

Pensionärsabonnemang är ett mobilabonnemang till rabatterat pris du som du som är pensionär kan teckna. Kravet för att teckna pensionärsabonnemang är att du fyllt 65 år, men många operatörer erbjuder abonnemangen från 55 år. Hos vissa operatörer är det helt separata abonnemang, hos andra får du rabatt på ordinarieabonnemangen.

Jämför pensionärsabonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Operatörer med pensionärsabonnemang

Villkor för att teckna pensionärsabonnemang

För att teckna ett pensionärsabonnemang behöver du vara ålderspensionär, det vill säga du behöver ha fyllt 65 år. Dock är det väldigt ont om operatörer på marknaden som har specifika pensionärsabonnemang, det vanligaste är abonnemang du kan teckna redan när du räknas som senior, det vill säga från 55 års ålder. Du behöver sällan visa upp ett intyg eller liknande, utan operatören går efter ditt personnummer.

Fler jämförelser av pensionärsabonnemang

Mobilabonnemanget.nu är en värdefull resurs om du vill upptäcka recensioner och tester fokuserade på senior- och pensionärsabonnemang. Den ger användbara tips om vilka faktorer man bör tänka på när man väljer operatör och abonnemang för pensionär. Oavsett om du vill ha en obegränsad dataplan eller ett budgetvänligt alternativ, här hittar du jämförelse av alla mobilabonnemang för pensionärer!

Dessutom erkänner recensionerna på den här sidan att pensionärer kan ha olika krav än andra demografiska grupper. Du kan hitta ett brett utbud av planer och paket för pensionärer, inklusive de med fria samtal, SMS och data, för att se till att du får det bästa värdet för dig. Också användbara tips som hur du tar hänsyn till faktorer som hur mycket och hur ofta du använder internet på din telefon, för att avgöra hur mycket data du behöver i ditt seniormobilabonnemang.

Tele2

Tele2 är en mycket känd operatör på marknaden och har under många år levererat mobilabonnemang med mycket bra täckning. Operatören erbjuder inte något som de själva kallar för pensionärsabonnemang, men däremot erbjuder de 20 % rabatt på alla sina vanliga Tele2-abonnemang för dig som har fyllt 65 år.

Vanligtvis är det så kallade lågprisoperatörer som erbjuder rabatterade abonnemang, så som pensionärs- eller seniorabonnemang, eftersom de fokuserar mest på låga priser men tummar istället på annat, exempelvis möjlighet till telefonsupport. Tele2 senior är dock inte en lågprisoperatör och kan därför erbjuda lite mer kundservice, något som kan kännas tryggt att veta.

I alla deras abonnemang ingår fria samtal och fria SMS, det enda som skiljer sig åt är mängden surf.

Hallon

Hallon har de senaste åren blivit en mycket populär mobiloperatör, mycket tack vare sina bra priser och enkla villkor. När du tecknar ett Hallon abonnemang behöver du aldrig fundera över bindningstider eller uppsägningstider och inte heller över samtalsminutrar eller antal SMS. Allting ingår och du byter eller säger upp ditt Hallon abonnemang när du vill.

Vill du teckna Hallon pensionär är det deras seniorabonnemang du får teckna. Det finns tre olika att välja mellan och det som skiljer dem åt är mängden surf.

Comviq

Comviq är Tele2s lågprisoperatör och erbjuder bra priser till alla sina kunder, men trots det har de rabatterade precis för dig som är pensionär. Precis som hos Hallon finns inget som är speciellt anpassat för dig över 65 år, utan du kan få det rabatterade priset redan från och med att du är 55 år.

Det finns fyra olika Comviq abonnemang du kan välja mellan, och i alla ingår fria samtal och fria SMS. Det som skiljer dem åt är mängden surf.

Vimla

Vimla har blivit utsedd till årets operatör 2017, 2018 och 2019 och är med andra ord en mycket bra mobiloperatör. Vimla använder sig av Telenors nät och har mycket bra täckning på de flesta platser runt om i Sverige.

Du kan teckna Vimla pensionär redan när du är 55 år, och således är det inget renodlat pensionärsabonnemang utan mer ett seniorsabonnemang.

Du väljer mellan fem olika abonnemang, som alla har fria samtal och fria SMS. Det förekommer ingen bindningstid eller uppsägningstid på något abonnemang hos Vimla.

Fello

Fello är kanske inte lika känd som de andra operatörerna vi nämnt i den här artikeln, men Fello grundades redan 2013 och sedan 2020 samarbetar dem med Telia. Telia är en av de kändaste operatörerna i Sverige och har kanske allra bäst täckning.

Det finns fyra olika abonnemang att välja på hos Fello, och det största innehåller 32 GB surf. Det finns med andra ord inget abonnemang med riktigt mycket surf och passar kanske därför inte om du är en pensionär som älskar att streama film eller serier.

Du kan teckna deras rabatterade abonnemang från och med att du har fyllt 55 år.

Kontantkort som alternativ

Om du inte känner dig bekväm med att teckna ett abonnemang eller om du endast använder din mobiltelefon under vissa perioder, exempelvis under sommaren när du befinner dig i sommarstugan kan ett kontantkort vara ett alternativ.

Ett kontantkort aktiverar du med ett värdebevis som du kan köpa online eller i exempelvis en förbutik till mataffären. De flesta kontantkort är sedan aktiva i 30 dagar.

Viktigt vad gäller pensionärsabonnemang

Som pensionär kan inkomsten många gånger bli lägre än vad den var när du arbetade och därför kan för många priset vara en mycket viktig faktor när de väljer abonnemang. Du ska aldrig teckna ett abonnemang som känns för dyrt för din ekonomi.

En annan viktig faktor är hur du kommer att använda telefonen och ditt abonnemang. Ju mer surf ditt abonnemang innehåller desto dyrare brukar det vara, och därför är det bra att du tänker igenom hur mycket surf du faktiskt kommer att använda.

Har du bredband hemma behöver du inte använda dig av din mobila surf hemma eftersom du kan koppla telefonen till ditt hemmanätverk, och surfar du sällan när du är utanför hemmet behöver du troligtvis väldigt lite surf.

Om du däremot är någon som ofta använder mycket surf när du är utanför hemmet, och kanske till och med streamar film eller serier via din telefon behöver du ha mycket mer surf. Se då till att välja ett större paket, men överdriv inte heller. De flesta operatörer har ingen bindning- eller uppsägningstid och därför kan du enkelt byta mobilabonnemang till ett större om du skulle behöva det.

Det kan vara bra att kontrollera om din operatör har telefonsupport eller om det endast finns digital kundservice. Många operatörer idag har ingen kundservice du kan ringa till utan du kan endast kontakta dem via chatt eller mejl.

Den sista faktorn du behöver titta på är förstås villkoren för abonnemanget, vad är det som gäller och har du rätt till att teckna det? Läs alltid igenom villkoren ordentligt innan du ingår ett avtal.

Tänk på betalningen

Hur du betalar för ditt abonnemang varierar mellan olika operatörer och därför är det bra att kolla upp det innan du tecknar abonnemanget. Många operatörer låter dig välja om du vill betala med faktura, autogiro eller automatisk kortbetalning, men inte alla. Exempelvis Hallon har endast kortbetalning som alternativ.

Det kan också vara en bra idé att kontrollera om det förekommer någon fakturaavgift om du väljer fakturabetalning.

Vanliga frågor pensionärsabonnemang

Är pensionärsabonnemang billigast?

Det behöver inte vara det och som med allt annat är det självklart alltid bra att jämföra olika abonnemang innan du väljer att ingå avtal. Men vanligtvis är pensionärsabonnemang det billigaste för dig som är pensionär. Den gången det kan variera är om du har möjlighet att teckna något kombinerat avtal, exempelvis både mobilabonnemang och bredband från samma leverantör.

Vad är ett pensionärsabonnemang?

Pensionärsabonnemang är ett mobilabonnemang du som är 65+ kan teckna, men de flesta operatörerna låter dig teckna deras rabatterade abonnemang redan från att du är 55 år.

Vilket pensionärsabonnemang är bäst?

Det beror på vad du är ute efter och hur du ska använda din telefon. Hallon är oftast billigast, men kan ha dålig teckning ute på landsbygden.

Vad kostar ett pensionärsabonnemang?

Priset varierar mellan 99 kronor och 499 kronor, ju mer surf desto dyrare abonnemang.