Tre omdöme

Tre är en välkänd mobiloperatör med många olika abonnemangstyper, därför jämför vi abonnemangen och betygsätter operatören.

Tre abonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Tre omdöme abonnemang sammanfattning

Mobilnät: Tre

Täckning: 99% av Sverige

Normalhastighet: 30-1000 Mbit/s

Abonnemang för:

Företag
Senior (+55 år)
Barn (-18 år)
Student
Familj

Inom EU:

Ringa
Surfa

Kundtjänst:

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Tre mobilabonnemang omdöme

Tre erbjuder en hel del saker som andra, speciellt lågprisoperatörer inte kan erbjuda dig som kund. Exempelvis hittar du 3 abonnemang byta mobil tjänsten, som gör att du kan byta in din gamla mobil och få rabatt på ditt mobilabonnemang. Bra både för dig och för plånboken.

Tre var också en av de första i Sverige att ha täckning på 5G-nätet, vilket innebär snabbare surf än någonsin tidigare för dig.1.4/5 (1400) Trustpilot

Om Tre

Tre grundades år 2000 av Investor AB och Hutchison Whampoa som än idag är ägare av bolaget. Bolaget grundades med målet att förändra och förnya telekombranschen och har sedan starten växt till ett bli ett av de största bolagen inom sin marknad.

Tre Sverige skrivs ibland endast som siffran 3, vilket kan vara bra att veta eftersom vissa av deras tjänster har namn med siffran 3.

Fördelar & nackdelar

  • Ingen bindningstid

  • Möjlighet att spara oanvänd surf

  • Prisvärda

  • Ingen kundtjänst via telefon

  • Bristfällig täckning i landets norra delar och på landsbyggden

Tre täckning

Tre har ett eget mobilnät och många lågprisoperatörer använder sig av deras nät. Blir det trängsel på nätet kommer Tres egna kunder alltid att prioriteras.

Tre når enligt dem själv ut till 98,9 % av Sveriges befolkning. Bäst täckning är det i södra halvan av Sverige, medan invånare norr om Gävle bör vara lite försiktigare. Längst med hela norra kusten finns 3G täckning medan 4G täckning är mycket mer begränsad.

Tre är också en av de första operatörerna i Sverige som kan erbjuda 5G täckning. Tre har en täckningskarta om du vill kolla hur din täckning är.

Tre kontantkort

Tre erbjuder också kontantkort till mobilen. Du köper först själva kontantkortet och kan sedan ladda på det med valfritt värdebevis. Värdebevisen gäller alltid i 30 dagar och det finns många olika att välja på.

Ladda på online eller exempelvis i en kiosk.

Användarvänlighet

En mycket viktig faktor idag är att mobilabonnemangen och operatörerna ska vara enkla att teckna och att använda samt att de bör vara flexibla. Eftersom Tre inte är ett lågprisabonnemang förväntar man sig som kund mer och bättre service än hos de billigare abonnemangen.

Tre är faktiskt väldigt användarvänligt och erbjuder en hel del saker som lågprisabonnemangen inte erbjuder.

Bland annat erbjuder de fri streaming hos musiktjänster, vilket innebär att du inte behöver slösa på surfen som ingår i ditt abonnemang för att lyssna på exempelvis Spotify. Du har också möjlighet att ringa WiFi samtal, vilket innebär att även om du inte har mobiltäckning kan du ringa om du är uppkopplad mot WiFi.

Du har också möjlighet att skicka surf till andra kunder hos Tre. Bra om du har mycket surf kvar men kompisen har använt upp all surf denna månad.

Tecknar du abonnemang med 15 GB eller mer får du också kostnadsfri tillgång till tilläggstjänsten 3Världen. Det ger dig möjlighet att surfa precis som hemma i 50 olika länder, även länder som ligger utanför EU – exempelvis USA eller Thailand.

Mobilabonnemangen kommer alltid utan bindningstid så länge du inte köper en telefon samtidigt. Uppsägningstiden är 30 dagar, och det tycker vi är rimligt även om det finns abonnemang helt utan uppsägningstid.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

Hos Tre är det faktiskt mycket enkelt att hålla koll på sitt abonnemang och sina betalningar. Du gör det via Mitt tre eller Mitt3 som det egentligen heter, som finns både som app och på deras hemsida. Du loggar enkelt in där med ditt BankID och kan sedan se all information du behöver veta om ditt abonnemang.

Betalar ditt abonnemang gör du via faktura. Du kan välja att få fakturan som e-faktura eller registrera dig för autogiro så att beloppet dras automatiskt varje månad från ditt konto. Om du inte vill ha e-faktura eller autogiro kan du betala din faktura via Mitt3. Du loggar in via webben eller appen och väljer om du vill betala med banköverföring, kortbetalning eller Swish.

På Mitt3 kan du också se alla tidigare fakturor och prisspecifikationer.

Kundservice

Eftersom Tre inte är en lågprisoperatör förväntar vi oss att kunna bli erbjudna telefonsupport och det blir vi. Som kund kan du ringa till Tre mellan klockan 9 och 18 på vardagar, var dock beredd på att telefonkö kan förekomma.

Du kan förstås också chatta med deras kundservice och chatten är öppen mellan klockan 9 och 19 på vardagar och 9 till 15 på helger. Alla ärenden går dock inte att lösa via chatt, exempelvis frågor om täckning eller uppsägningar.

Du kan också få hjälp via 3Community, där både Tres medarbetare och andra kunder kan svara på frågor du ställer i ett forum. Ett mycket bra alternativ till den vanliga supporten.

Är du företagskund har du dessutom en egen kundservice endast för er med företagsabonnemang.

Jämförelse

Vi på Alla Mobilabonnemang har jämfört Tre i följande artiklar:

Tre eller Hallon

Tre eller Comviq

Tre eller Halebop

Tre eller Telenor

Tre eller Tele2

Tre eller Telia

Summering

Tre Sverige är ett abonnemang med lite dyrare priser men kan också erbjuda fler tjänster och mer service.

För privata mobilabonnemang har du fem olika val och du väljer från 5 GB surf upp till obegränsad mängd. Dessutom kan du teckna familjeabonnemang och lägga till upp till fem medlemmar på ditt abonnemang, då delar ni på surfen som ingår i huvudabonnemanget.

Tre erbjuder också tjänster som Tre byta mobil, 3Världen och 3Skicka Surf.

Är du företagare har du möjlighet att teckna företagsabonnemang för endast 249 kronor i månaden med obegränsad mängd surf.

Tre har 5G täckning i stora delar av Sverige.

Vad erbjuder Tre?

Förutom privatabonnemang, familjeabonnemang och företagsabonnemang kan du också köpa mobiltelefon hos Tre. De har ett stort utbud av olika telefoner att välja på. Köper du telefon hos Tre kan du välja om du vill köpa med eller utan bindningstid, väljer du utan kan du ändå delbetala din telefon. Välj själv vilket abonnemang du vill ha till telefonen. Byter du in en gammal telefon kan du dessutom få rabatt på ditt abonnemang. För att göra det måste du gå till en av Tres butiker.

Du kan också handla mobilt bredband och surfplattor hos Tre. Du kan välja mellan mobilt bredband hemma som du kopplar upp via en router eller ett mobilt wifi som du använder genom surfplattan och passar perfekt för dig som reser mycket då det ingår EU-surf i abonnemanget. Du kan köpa både router och surfplattan via Tre när du tecknar ditt abonnemang.

I det mobila bredbandet hemma ingår det obegränsad surf och kostar 399 kronor i månaden.

Vanliga frågor

Är Tre bra?

Ja, Tre är bra om du vill ha en operatör som erbjuder mer än lågprisoperatörerna.

Har Tre 5G?

Ja, Tre har 5G i stora delar av Sverige.

Hur kontaktar man Tre?

Du kontaktar Tres kundtjänst via telefon, chatt eller mejl.