Vimla eller Comviq

Om Vimla eller Comviq passar dig bäst beror på många olika saker. Vi på Alla Mobilabonnemang har gjort grovjobbet och jämfört operatörerna.

Trots skillnader vad gäller täckning och pris är Vimla bättre än Comviq, det är en enklare operatör med schysstare villkor i övrigt. Du får alltid hjälp när du behöver det, du får ofta ett billigare abonnemang än vad Comviq kan erbjuda.

Mobilnättele2telenor
Täckning9999
Normalhastighet515 Mbit/s67 Mbit/s
Abonnemang förFöretag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj Företag Senior (+55 år) Barn (-18 år) Student Familj
Inom EURinga Surfa Ringa Surfa
KundtjänstChat E-Post Facebook Telefon Chat E-Post Facebook Telefon
Surf2-100 GB2-100 GB
Samtal/SMSFriaFria
Aktiv kampanj
50% rabatt+ 50 GB extra surf
50% rabatt+ 50 GB extra surf
Prisklass75.00-837.00 kr/mån20.00-20.00 kr/mån

Pris: Comviq är billigare

Vimla och Comviq har en hel del gemensamt, och inte minst när det kommer till vad du som kund får i ett abonnemang. Både Vimla och Comviq ger sina kunder fria samtal och sms. Ingen av operatörerna har någon bindningstid eller uppsägningstid. Båda operatörer erbjuder även sina kunder att spara sin surf. Skillnaden är att du hos Vimla kan spara surfen i max 12 månader, och hos Comviq föralltid. Trots det har både Comviq och Vimla begränsningar över vilka abonnemang detta gäller.

Vimla och Comviq har olika storlekar på sina abonnemang, och även olika pris. För att avgöra vilken operatör som har billigast priser har vi på Alla Mobilabonnemang listat abonnemang baserat på surfmängd.

Täckning: Comviq är bättre

Vimla använder Telenors nät vilket är väldigt bra. Comviq är ett speciellt fall eftersom de använder Telenors och Tele2s nät tillsammans. Telenor och Tele2 har båda fantastiskt bra nät. I detta fall så blir dock Comviqs nät bättre, eftersom den har kraften från både Tele2 och Telenors nät. Comviqs nät täcker 99,9 % av Sveriges befolkning och har blivit utnämnt till världens bästa 4G nät.

3G, 4G och 5G

Eftersom Comviq och Vimla använder sig av så pass bra nät, har de båda väldigt bra funktion för 3G och 4G. Bådas nät har även bättre funktion för 4G än 3G.

5G är väldigt aktuellt just nu och har nyligen lanserats av de större operatörerna på marknaden. Både Tele2 och Telenor, vars nät Vimla och Comviq använder, har lanserat 5G.

Trots detta är det endast Comviq som har 5G i dagsläget.

Mindre virtuella operatörer, de som inte har ett eget nät, tenderar att vara lite efter i det nya som sker på marknaden. En förklaringen till det kan vara att de stora operatörerna som har sitt egna nät ofta har mer kapital bakom sig och kan lägga mer resurser på exempelvis lansering av 5G.

Vimla har inte sagt något offentligt angående 5G och har inte svarat på frågan om 5G från sina kunder.

För att enklast kolla status på täckning så finns Vimlas täckningskarta & Comviqs täckningskarta.

Slutsats: Vimla är bättre

Trots resultaten ovan kommer vi att utnämna Vimla som en vinnare i testet mellan Comviq och Vimla, eftersom att det är en enklare operatör med schysstare villkor i övrigt. Du får alltid hjälp när du behöver det, du får nästan alltid ett billigare abonnemang än vad Comviq kan erbjuda. Anledningen är reor, Vimla har ofta otroliga erbjudanden som gör att det blir en billigare operatör än Comviq, även om ordinariepriserna på dom mindre abonnemangen är något högre.

En annan anledning att välja Vimla över Comviq kan vara om du vill ha mer än 40 GB surf i månaden, Vimla har också fantastiska priser och är ett mer prisvärt alternativ vad gäller större surfmängder.

Vimla är operatören som gillar att göra saker lite annorlunda. Det är kanske därför vi aldrig har haft några bindningstider eller extra kostnader på några av våra abonnemang. Vimla var även en av de första operatörerna som lät dig spara oanvänd surf. Hos Vimla stannar du för att du vill, inte för att du behöver. Välj mellan 1-100 GB och snacka obegränsat.

Till Vimla

Idag är Comviq en av Sveriges största och snabbast växande operatörer. För att kunna hålla låga priser för kunderna har de valt bort kostsam infrastruktur som egna fysiska butiker och istället satsat på en stark digital närvaro. Comviqs mobilabonnemang säljs uteslutande online och via vår kundservice. Samtidigt fortsätter kontantkorten att vara en viktig del för Comviq och de samarbetar med över 15,000 återförsaljare.

Till Comviq