Telia omdöme

Här hittar du allt som du behöver veta om Telia och deras mobilabonnemang. Allt från priser, bindningstider, för och nackdelar. Hitta det Telia abonnemanget som passar dina behov bäst!

Al

Telia abonnemang


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Telia abonnemang sammanfattning

Mobilnät: Telia

Täckning: 99% av Sverige

Normalhastighet: 30-1000 Mbit/s

Abonnemang för:

Företag
Senior (+55 år)
Barn (-18 år)
Student
Familj

Inom EU:

Ringa
Surfa

Kundtjänst:

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Telia mobilabonnemang omdöme

Telia kallar sig själva den nya generationens telekomföretag. Med över 6700 kollegor möter de miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder.

Telia har som målsättning att utvecklas i samma takt som världen gör det och att hålla människor över hela världen uppkopplade. De vill alltid ge kunden den bästa möjliga uppkopplingen, oavsett applikationen.

Telia är en av de största investerarna i svensk infrastruktur och vill att Sverige ska bli bäst i världen på att utnyttja digitaliserings möjligheter.

1.3/5 (4000) Trustpilot

Fördelar & nackdelar

  • Extremt bra täckning

  • 5G i stora delar av landet

  • Bra familjelösningar

  • Inga senior/pensionärsabonnemang

  • Något dyrare abonnemang

Telia täckning

Telia är en helt oberoende operatör, en vanlig fråga är vilket nät Telia använder sig av. De har sitt eget nät, vilket innebär att de har full kontroll över sin infrastruktur och täckning.

Du kan därför få Telia täckning i hela Sverige, och det bör ge täckning för nästan hela befolkningen, med en täckning på över 98%. Det finns dock faktorer som kan påverka täckningen, såsom belastningen på nätet vid olika tidpunkter.

Telia har bäst täckning i större städer och deras omgivningar, med stark 4G och 5G-täckning. Om du bor längs kusten i norra Sverige kan du förvänta dig bra 4G-mottagning, medan vissa avlägsna delar av norrlandsinlandet kan ha något svagare täckning, men det finns fortfarande tillgänglig mobilmottagning.

Generellt sett erbjuder Telia utmärkt täckning över hela landet.

Kolla in Telias täckningskarta

Användarvänlighet

Många operatörer strävar idag efter att erbjuda enkelhet och kundfokus, och detta är även fallet med Telia. De betonar sin strävan att vara en ärlig operatör som inte lockar kunder med påträngande erbjudanden, höga priser eller bristande kundservice.

Vi kan hålla med om att Telia verkar vara enkel och användarvänlig. Vi uppskattar att de erbjuder abonnemang med fri surf, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för begränsningar i dataanvändningen.

Telia har fått många positiva omdömen från sina kunder, och många vittnar om att det är enkelt att teckna abonnemang, att de har god täckning och att kundservicen är bra.

Det är smidigt att teckna ett abonnemang hos Telia via deras hemsida, och alla abonnemang är utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att säga upp avtalet när du önskar. Det finns en månads uppsägningstid, vilket anses vara rimligt.

Håll koll på ditt abonnemang och betalningar

Det är viktigt att mobiloperatörer erbjuder enkelhet när det gäller att hantera sitt abonnemang, och Telia gör detta möjligt med sin app som heter “Mitt Telia”.

I appen kan du enkelt kontrollera din PIN-kod och PUK-kod om du skulle glömma dem. Du kan även övervaka din datamängd om du har ett abonnemang med begränsad surf. Dessutom kan du hantera dina vänrabatter direkt i appen.

När det gäller betalning av ditt abonnemang har du två alternativ hos Telia: kortbetalning och fakturabetalning. Om du väljer kortbetalning dras abonnemangskostnaden automatiskt från ditt kort den 27:e varje månad, och ingen kreditupplysning utförs.

Om du föredrar fakturabetalning kommer Telia att utföra en kreditupplysning innan ditt abonnemang godkänns. Fakturan skickas digitalt via e-post.

Kundtjänst

Telia är en modern digital mobiloperatör, men trots detta har du som kund möjlighet att ringa till deras kundtjänst på vardagar. Föredrar du att ta kontakten digitalt har du möjlighet att dygnet runt kontakta dem via deras supportsida.

Summering

Telia är en etablerad mobiloperatör på den svenska marknaden och är välkänd för sin pålitlighet och omfattande täckning. De har ett brett utbud av abonnemang och företagslösningar.

Telia strävar efter att erbjuda enkelhet och transparens i sina abonnemang, och deras användarvänliga tjänster har fått positiv feedback från kunder. De erbjuder fri surf och olika abonnemang för olika användningsbehov.

Med sin “Mitt Telia”-app kan du enkelt hantera ditt abonnemang, inklusive övervakning av datamängd och hantering av vänrabatter.

Telia är en modern digital operatör med kundtjänst som huvudsakligen hanteras online. De har tydligt kommunicerat sin digitala inriktning och strävar ändå efter att vara tillgängliga och hjälpsamma för sina kunder.

Sammanfattningsvis erbjuder Telia pålitlig mobilkommunikation med omfattande täckning, enkel användarupplevelse och flexibla abonnemangsalternativ för olika behov.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett simkort på Telia?

Det är helt kostnadsfritt och kan beställas enklast via “Mitt Telia”

Har Telia 5G?

Ja, i de flesta städerna i Sverige.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Om du har ett abonnemang hos Telia kan du lägga till extra användare för 219 kr/mån per användare.